Woning kopen

Bent u op zoek naar een huis, villa, chalet, masia, flat, finca of appartement in Spanje? Op deze pagina vindt u een overzicht van diverse websites waar een groot aanbod aan koophuizen in verschillende prijsklassen wordt aangeboden.

Handige informatie over koopwoningen

Wilt u ook uw droomhuis vinden in Spanje? Lees dan verder voor een aantal hele handige tips met betrekking tot het kopen van een huis in Spanje. Voor een kort overzicht van het proces bij het kopen van een huis in Spanje kunt u ook op deze pagina terecht.

Zoekwoorden op internet

Bent u echt op zoek naar een bepaald type huis, bijvoorbeeld een goedkoop flat, appartement in een stad of juist naar een luxe villa, dan kan het handig zijn om ook Engelse en/of Spaanse zoektermen op internet te gebruiken. Als u alleen Nederlandse woorden gebruikt om een bepaald soort woning in Spanje te vinden dan zal u hoogstwaarschijnlijk minder koophuizen vinden dan wanneer u ook in het Engels en Spaans zoekt. Enkele voorbeelden:
• Pisos (appartementen)
• Atico (appartement maar dan met dakterras erbij)
• Masia (een ouder landhuis)

Websites

Op verschillende websites worden koopwoningen aangeboden. Voor een overzicht van enkele Spaanse websites :
Idealista
Fotocasa
Yaencontre

Makelaars in Spanje zoeken

Heeft u duidelijk in uw hoofd aan welke voorwaarden uw Spaanse droom villa moet voldoen? Dan is het ook zeker aan te raden om persoonlijk langs diverse makelaars te gaan. Wel dient u dan al wel enig idee van een regio in Spanje te hebben waar u graag zou willen wonen. Als u bijvoorbeeld in de regio Andalusië zou willen wonen kan het zeker helpen als u makelaars opzoekt in deze regio. Wel is het handig om van te voren te bedenken waar u dan ongeveer wil wonen in de regio Andalusië, in een stad, in een dorp en dan in welke stad of bij welke dorpen in de buurt. Wat een voordeel kan zijn van persoonlijk langs makelaars gaan, is dat oudere mensen soms alleen hun huis aanbieden bij de makelaar uit het dorp. Een ander voordeel is dat sommige makelaars geen website hebben. Sommige makelaars in Spanje hebben wel een website, maar zijn niet makkelijk vindbaar op Google. Als u persoonlijk langs gaat kunt u het website adres vragen en zo direct op de specifieke website zoeken naar huizen die te koop staan.

Je kunt ook een Nederlandse makelaar inschakelen die je helpt bij de aankoop van je woning in Spanje. Let er hierbij op dat je zeker bent dat de makelaar kennis heeft van de regio in Spanje waar jij wilt gaan wonen. Daarnaast is ervaring met de Spaanse huizenmarkt natuurlijk ook een absolute pré. Frans Mulder is zo een makelaar. Het bedrijf begeleidt al meer dan 22 jaar mensen bij de aankoop van een huis in Spanje. Frans Mulder heeft veel ervaring in diverse regio’s in Spanje, een uitgebreid Spaans netwerk en uitstekende dienstverlening.

Ook een hele goede optie is om te kiezen voor Spaanse Droomhuizen, gevestigd in Spanje. Zij begeleiden mensen van A tot Z bij de keuze en aankoop van een huis in Spanje in het Nederlands. Met meer dan 20.000 huizen aan de Costa´s online is www.spaansedroomhuizen.com een soort Funda, maar dan met persoonlijke begeleiding ter plekke.

Koopwoningen in Spanje zoeken in bepaald gebied

Als u al weet waar u ongeveer wil gaan wonen, dan is het ook zeker aan te raden om eens in die buurt rond te rijden of te wandelen. Sommige mensen zetten hun huis te koop door middel van een bordje met “En Venta” of “Se Vende” en met een telefoonnummer erbij. U kan dit nummer vervolgens bellen en eventueel een afspraak maken om het appartement, de boerderij, het chalet, de villa of wat voor type woning dan ook te bekijken. Hierbij is het natuurlijk wel erg belangrijk dat u goed Spaans spreekt.

Via Via

Indien u goed Spaans spreekt en zeker weet dat u in een bepaald dorp of regio wilt wonen, dan kunt u ook kennis proberen te maken met de bevolking. Vaak weten mensen in dorpen wie er op dat moment z’n woning te koop aanbiedt. Als u verschillende bars en cafés bezoekt en een praatje maakt met het personeel en/of de mensen aan de bar, dan kan het zomaar zijn dat u een paar goede tips meekrijgt. Naast dat het soms handige informatie kan zijn, is het natuurlijk ook een leuke ervaring en ‘kent’ u direct al wat mensen uit het dorp en/of omgeving.

Een handig boek

Huis kopen in Spanje

Ben jij op zoek naar een droomhuis in Spanje? Dit boek geeft je niet alleen praktische informatie maar geeft ook handige tips en belangrijke informatie op juridisch en fiscaal gebied.Klik hier voor meer informatie over dit boek.

 

Tip

– Kijk voor meer informatie over een huis kopen in Spanje bij Casas Costa Blanca.

Neem vrijblijvend contact op met een Nederlandse makelaar

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)

    Onderwerp

    Uw bericht