Bus

Op deze pagina vindt u informatie over het reizen per bus in Spanje. Het bussennetwerk in Spanje is zeer uitgebreid en er wordt veel gebruik van gemaakt.

Waarom

De bus is een comfortabel en goedkoop vervoersmiddel. Daarnaast is de reikwijdte groot. De bus is vaak het enige openbare vervoersmiddel om in kleine dorpjes in Spanje te komen.

Waar

In de meeste steden zijn bushaltes. Bij de toeristeninformatie kunt u een kaart krijgen waarop de buslijnen en de bushaltes staan aangegeven. Ook kunt u bij de toeristeninformatie of een kiosk een rittenkaart voor de bus kopen. De streekbussen vertrekken meestal vanaf een busstation. Indien u nationaal of internationaal een reis gaat maken met de bus, kunt u een kaartje kopen in een busstation of online boeken via de volgende websites:
www.alsa.es/
www.movelia.es/

Hoe

Indien u een rittenkaart heeft gekocht, kunt u deze in de bus scannen of afstempelen. Als u geen niet over een rittenkaart beschikt, kunt u een los kaartje bij de buschauffeur kopen. Kaartjes voor streekbussen kunt u bij het busstation kopen of online bij de verschillende busmaatschappijen.

 

Tips

Als u vaker met de bus reist, is het veel goedkoper om een rittenkaart te kopen, dan iedere keer een kaartje in de bus te kopen. En de rittenkaart kan door meerdere personen worden gebruikt. Bijvoorbeeld in Valencia kost een enkele reis in de bus 1,25 euro en met een 10-rittenkaart kost dit 0,60 cent.