Regio’s in Spanje

De populairste regio’s van Spanje

Wanneer u van plan bent om naar Spanje te vertrekken is het uiteraard erg belangrijk dat de plaats en regiowaar u besluit te wonen bij u passen. Hiermee voorkomt u eventuele spijtgevoelens en het in duigen vallen van uw droom. Op deze pagina vindt u informatie over verscheidene Spaanse streken en/of provincies die populair zijn onder Nederlanders.

Regio Valencia

In het zuidoosten van Spanje vind je de Costa Blanca, met in de buurt steden als Valencia, Alicante en Castellon. Deze streek is erg populair onder Nederlanders die in Spanje overwinteren. Dit komt door verschillende redenen, maar vooral fijn zijn de milde winters. In de maand november zou je zo met een temperatuur van 20 graden nog op het terras kunnen zitten! Heerlijk genieten in het zonnetje, want regenen dat doet het niet zo veel in deze regio. Natuurgebieden, drukke steden, kleinere dorpjes, en prachtige zandstranden wisselen elkaar af. Ideaal toch, een eigen vakantiehuisje of een appartement in bijvoorbeeld de stad Valencia?! ’s Zomers kan het wat drukker zijn met reizigers die naar deze regio afreizen en hoe fijn is het dan om je even terug te trekken in een relatief goedkoop huis in deze regio? Want ja, de prijzen liggen hier (nu nog) een stuk lager… Lees hier alles over wonen in de regio Valencia.

Ibiza

Het paradijs van Spanje: dat is Ibiza! Het is een eiland in de Middelandse zee en op zo’n 2,5 uur vliegen vanaf het Nederlandse Eindhoven. Ontspannen op een van de mooiste stranden met uitzicht op de helder blauwe zee… Proef een authentiek Spaanse tapa en ga ’s avonds een dansje wagen in een van de vele populaire clubs die je vindt op Ibiza. Een top plek voor een tweede huis, een vakantiehuisje aan het strand of misschien wel om tijdelijk stage te lopen! Van de fenomenale uitzichten en magische stranden krijg je nooit genoeg.. Wauw, hier wil je toch wonen?! Op deze pagina lees je alles over wonen op Ibiza.

Costa Brava

De Costa Brava ligt een heel stuk noordelijker dan de Costa Blanca, namelijk net onder de grens met Frankrijk. Hier vind je plaatsen als Blanes, Lloret de Mar en Tossa de Mar. Daarnaast ligt Barcelona hier om de hoek. De temperaturen liggen hier dan ook lager gedurende het jaar, de zomers zijn hier iets minder warm en de winters vergelijkbaar met die in Nederland. Houdt hier wel rekening met meer neerslag. Ook het landschap komt overeen met dat van de Costa Blanca, namelijk mooie stranden en baaien. Al met al zijn beide costa’s nagenoeg gelijk qua kenmerken, alleen zal het van je gevoel af moeten hangen welke costa beter bij je past.

Andalusië

Andalusië is de meest zuidelijke regio van Spanje met als hoofdstad het schitterende Sevilla. Doordat de Romeinen en de Moren hier vroeger de scepter zwaaiden, vind je hier mooie bouwsels met verschillende invloeden. Het klimaat is hier erg geschiktvoor de zonliefhebbers. De zomers zijn hier namelijk heet tot zeer heet en ook de winters zijn bijzonder zacht. Met een gemiddelde jaartemperatuur van zo’n 20 graden bevind je je hier in één van Europa’s warmste regio’s. De regio is op te delen in drieën, twee grote bergketens (Sierra Morena en Cordilleras Béticas) en een grote laagvlakte hier tussenin. De omgeving is hier vrij dor ten gevolge van de warmte en geringe neerslag. De bijna 1000 kilometer lange kust is daarentegen wel erg aangenaam en populair bij emigranten.

Wijnstreken

Een droom van velen is ook het wonen in één van de wijngebieden die Spanje rijk is. Hier vind je schitterende landschappen en huizen met veel bijbehorende grond. Nadeel van het wonen in een wijnstreek is dat de zee zich vaak wat verder van de deur bevindt. Overigens liggen de verscheidene wijnregio’s verspreid over heel Spanje. Enkele voorbeelden: Galicië in het noordwesten en Rioja en Aragón in het noordoosten. In deze noordelijke wijnstreken zal u mooiere landschappen vinden, maar wel rekening moeten houden met een grotere hoeveelheid neerslag dan in de eerder genoemde regio’s.

Dit artikel is in samenwerking geschreven met Gijs van Holidoo.nl