Wonen op Ibiza

Ibiza, het ideale vakantie eiland, maar voor velen is het meer dan enkel dat. Bij velen groeide hun voorliefde voor Ibiza elke keer als ze er op vakantie gingen, dat ze gewoon besloten om er te gaan wonen. Waarom ook niet? Verhuizen kan best eng zijn, maar je leeft maar één keer. Verleg je grenzen en leef gelukkig zoals de Balearen!

Digitale gids: Wonen, werken en studeren op Ibiza

Alle informatie die je nodig hebt op één plek… Dat is de digitale gids “Het paradijs dat Ibiza heet”.

Alle brandende vragen waar je zelf geen antwoord op hebt, worden behandeld, zoals:
– Wat komt er bij kijken als je een (tweede) huis koopt op Ibiza?
– Hoe start je een bedrijf op Ibiza?
– Hoe voer je een auto in?
– En wat als je met kids naar Ibiza gaat… Waar zijn de scholen?

De gids is voor iedereen die tijdelijk of permanent op Ibiza gaat wonen, maar ook bijvoorbeeld wanneer je van plan bent voor studie/stage naar het paradijsje te gaan. De gids bestaat uit 293 pagina’s in PDF en is geschreven door Idyllisch Ibiza (onderdeel van VertreknaarSpanje.nl). De prijs voor deze gids is € 12,50. Na betaling (bijvoorbeeld met iDEAL) ontvang je direct de gids in je mailbox! Bekijk hier gratis de preview.

De gids bestel je via deze pagina!

banner

Idyllisch Ibiza reisgids

Naast de ‘Wonen op Ibiza gids’ heeft Idyllisch Ibiza ook een Ibiza reisgids uitgebracht. Super handig voor wanneer je nog meer over het prachtige eiland wilt weten! In de reisgids staan onder andere interviews van Nederlanders die naar Ibiza verhuisd zijn. Zij geven verschillende handige tips en antwoord op vragen zoals: ‘Hoe is het wonen op Ibiza versus het wonen in Nederland?’

De gids bestel je via deze pagina!

Is het tijd voor een nieuwe levensstijl?

Verhuizen naar een ander land en je aanpassen aan een andere levensstijl is niet simpel en er komt ook heel wat voorbereidingswerk bij kijken. Eerst en vooral hoor je de plek goed te kennen en nadien kan je pas beslissen waar je precies wilt gaan wonen. Hieronder krijg je wat handige informatie mee en kan je ontdekken welke de ideale plek is voor jou om te gaan wonen in Ibiza. Op deze pagina kan je gratis en vrijblijvend een verhuisofferte aanvragen.

Huis kopen of huren op Ibiza

Wanneer je verhuist naar Ibiza, zal je een plek nodig hebben om te verblijven. Er zijn twee opties. Je kan een huis huren of je kan een huis kopen. Beide opties hebben verschillende gevolgen en het raadplegen van een expert op het gebied van huur- of koopcontracten is in veel gevallen een must.

Er zijn twee categorieën binnen de huurovereenkomst. Het kan ofwel gaan om een tijdelijk huurcontract (minder dan 1 jaar), of er wordt een huurcontract gesloten waarbij de woning als vaste verblijfplaats wordt beschouwd (12 maanden of meer). Het is van groot belang dat u een expert heeft die u kan bijstaan in het kiezen van het juiste contract en/of kan zorgen dat de juiste condities in de huurovereenkomst worden opgenomen. Dit kan mogelijke problemen in de toekomst (bijvoorbeeld bij verlenging van het huurcontract) namelijk voorkomen.

Het kopen van een huis op Ibiza is een droom voor veel mensen. Bij het aankopen van een woning van Spanje is het essentieel om vanaf het eerste moment een deskundige te contracteren die u kan bijstaan in de aankoopbegeleiding. Het is namelijk sterk aan te raden dat alle contracten voor het tekenen worden gecontroleerd door een advocaat die is gespecialiseerd in onroerend goed.

Ibiza is…

Één van de 5 Balearische eilanden dat ten oosten ligt van het Spaanse vasteland. De andere Balearische eilanden zijn Mallorca, Menorca, Formentera en Cabrera. Het eiland heeft heel wat moois te bieden; van sprookjesachtige uitzichten en een legendarische zonsondergang tot prachtige en magische stranden. Het eiland is heel uiteenlopend en heeft voor iedereen iets speciaals te bieden, waardoor het de ideale plek is voor jong en oud.

De meesten die een keer op vakantie zijn geweest naar Ibiza worden helemaal betoverd door de eindeloze magie van het eiland. Sommigen vinden de magie in de helderblauwe wateren, in de authentieke binnenstad, in de typische Spaanse restaurantjes of gewoon in de relaxte sfeer die op Ibiza hangt.

De Balearen leven langer

Het bewijs dat de mensen op de Balearische eilanden een gelukkiger leven leiden, blijkt uit een recent onderzoek door de universiteit van Valencia dat de vrouwen die op de Balearen wonen gemiddeld 85 jaar oud worden en de mannen bereiken gemiddeld de leeftijd van 79,3 jaar. De conclusie is dat er een hoge levensverwachting is op de Balearen, waaronder Ibiza, hoogstwaarschijnlijk dankzij een lage dosis stress en hoge dosis zon en plezier.

Eivissa & Santa Eulalia

Het stadscentrum, wordt ook wel ‘Eivissa’ genoemd, is de ideale plek voor jou om je te vestigen als je houdt van het stadsleven. Het is er altijd wel wat drukker, zowel tijdens de zomer- als tijdens de wintermaanden. Nog een niet-slapende plek aan de oostkust van het eiland is Santa Eulalia, eerder een familiair dorpje en wordt ook wel stad genoemd door haar hoge inwonersaantal. Het is er ideaal om te wonen door de combinatie van een rustig plekje te zijn in de winter, maar met genoeg lokale sfeer om de rustige maanden op een leuke manier door te brengen.

Santa Gertrudis

Santa Gertrudis is een charmant dorpje gelegen in het centrum van het eiland waardoor het er tijdens de wintermaanden heel rustig kan worden. Het is ook een populaire plek voor buitenlanders om er te gaan wonen, waardoor de prijzen vaak aan de hogere kant liggen dan op andere plekken op Ibiza.

San Antonio

Zoek je eerder een goedkopere plek om te wonen met veel open ruimte en platteland? Dan is San Antonio de beste optie voor jou. Houd wel in je achterhoofd dat het er tijdens de zomermaanden heel druk kan worden door shoppers en feestliefhebbers.

SantAntoni

Hoe is de werksituatie?

De ideale werksituatie zou zijn als je een job hebt die je vanop afstand en dus via het internet kan uitoefenen, zoals vele immigranten op Ibiza. Het telefoniebedrijf ‘Telefonica’ biedt een goede en betrouwbare internetservice en er zijn ook heel wat WiFi hotspots te vinden op het hele eiland.

Heb je niet het geluk om je job online te kunnen uitoefenen, dan zijn er nog steeds werkmogelijkheden op Ibiza. Het is natuurlijk handig als je wat basiskennis Spaans mee hebt, maar is dat niet het geval, dan is dat geen ramp zoals het op andere plekken in Spanje zou zijn. Op Ibiza wonen en komen veel buitenlanders die vaak de Engelse taal beheersen waardoor het op Ibiza perfect mogelijk is om er jaren te leven zonder een woord Spaans te spreken.

Een goede raad die je meekrijgt bij het zoeken naar werken in Ibiza, is dat je flexibel moet zijn qua werkuren en taken. Beide kunnen nogal uiteenlopend zijn en het is een heel andere manier van werken dan in Nederland.

Handige websites

Om alvast een idee te krijgen van het leven op Ibiza en de schoonheid te ontdekken van het eiland kan je even een kijkje nemen op Royal Ibiza vakanties of huur een villa om vanuit daar te kijken of de omgeving van Ibiza je bevalt.