Contact met Nederlanders

Wilt u graag in contact komen met andere Nederlanders en Belgen om ervaringen/informatie uit te wisselen over wonen/werken/studeren/stage lopen of emigreren naar Spanje? Op Vertrek naar Spanje vindt u verschillende mogelijkheden.

Algemeen

Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van verschillende online netwerken, waaronder verschillende forums, Hyves, Facebook en LinkedIn. Via mensen die u kent op deze sites of groepen die dezelfde interesse delen, kunt u informatie uitwisselen en leuke contacten opdoen. Als u van plan bent om te gaan emigreren, bent u mogelijk geïnteresseerd in bepaalde ervaringen van anderen, via één van deze netwerken kunt u gratis, heel makkelijk in contact komen met mensen die vergelijkbare plannen hebben. Heeft u een specifieke vraag? Dan kunt u deze natuurlijk op één of meerdere van deze netwerken stellen.

Facebook

Op Facebook kunt u zich gratis aanmelden en vervolgens in contact komen met mensen die al in Spanje wonen, maar ook met mensen die plannen hebben om te emigreren, te gaan wonen, te gaan werken, een eigen bedrijf te starten, te gaan studeren of stage te lopen in Spanje. Indien u zich heeft aangemeld kunt u “fan” worden van de Facebookpagina “Vertrek naar Spanje”. Op deze pagina kunt u zelf vragen stellen, informatie/ervaringen delen, maar ook wordt u op de hoogte gehouden van nieuwe informatie omtrent emigreren, wonen, werken en studeren in Spanje. Of u nu op zoek bent naar een baan, een zakenpartner, emigratie ervaringen, emigratie plannen van anderen, een huis, of gewoon een leuk contact met een Nederlander in Spanje, deel uw vragen/opmerkingen/informatie op Facebook en wie weet heeft iemand een antwoord. “Baat het niet dan schaadt het niet.”

Forums

Rechts onderaan de website van Vertrek naar Spanje vindt u het forum. U dient een gebruikersnaam en een wachtwoord in te vullen en vervolgens kunt u berichten lezen en op berichten reageren.

Zakelijk

In het geval dat u in contact wil komen met bijvoorbeeld Nederlanders die in Spanje werken, of een eigen bedrijf hebben, dan kunt u zich gratis aanmelden bij LinkedIn. Hier kunt u een profiel aanmaken waarin u verschillende gegevens noteert, waaronder opleiding, werkervaring etc. Een interessante groep om u bij aan te melden is “Ondernemen in Spanje”. In deze netwerk groep worden vragen aan elkaar gesteld, maar ook worden er interessante bijeenkomsten georganiseerd en wordt er handige informatie gedeeld.

Nederlandse clubs en verenigingen

Er zijn ook Nederlandse clubs waarbij Nederlanders samenkomen en gezamenlijk activiteiten ondernemen, zoals de Nederlandstalige vereniging Denia (Denia) en de Nederlandse vereniging in Barcelona.

Nederlandse bars in Spanje

Er bestaan in Spanje diverse Nederlandse bars met bijvoorbeeld Nederlandstalige muziek en bitterballen. Vele van deze bars organiseren avonden waar Nederlanders elkaar ontmoeten, zoals in de Nederlandse bar El Holandes Errante in Valencia. Hierbij wordt er iedere laatste vrijdag van de maand een Nederlandse avond georganiseerd. Dit is een leuke gelegenheid om in contact te komen met andere Nederlanders in Spanje.

Netwerk bijeenkomsten

Door verschillende partijen worden er netwerk bijeenkomsten georganiseerd omtrent emigreren, ondernemen, studeren, wonen en werken in Spanje. Voordat u zich inschrijft bij een netwerk bijeenkomst, kunt u misschien het beste zo objectief mogelijk proberen te beoordelen wat de toegevoegde waarde van zo’n bijeenkomst is voor u persoonlijk. Indien dit lastig in te schatten is, kunt u mogelijk contact opnemen met de organisatoren van de betreffende netwerk bijeenkomst. Ook kunt u via Nederlanders op verschillende forums misschien iets te weten komen over voor u persoonlijk handige bijeenkomsten.

Tips

• Als u graag informatie wil over bepaalde onderwerpen of graag met Nederlanders in contact wil komen, probeert u dan vooral zelf initiatief te nemen. Stel open vragen op verschillende forums, online community’s en netwerk bijeenkomsten.
• Mis je het Nederlandse eten? In Andalusië kun je ook makkelijk Nederlands eten bestellen! Kijk dan hier.