Surfen in Spanje

Spanje is een uitstekende bestemming voor surfers. Er zijn vele surfspots om uit te kiezen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een tijdje in Spanje te gaan wonen om hier surfles te geven als vakantiewerk, of gewoon te genieten van een ontspannen surfvakantie. Voor de ultieme roadtrip ervaring vertrek je met de camper naar Spanje en rij je langs de tofste surfspots.

Surfen in Spaans Baskenland

Al vanaf de jaren ’60 is Spaans Baskenland een begrip onder surfers. Er worden tientallen surfkampioenschappen per jaar gehouden in deze regio. Het zeewater is relatief warm met een minimale temperatuur van 11 graden in de winter. In de zomer is de temperatuur aangenaam; het wordt hier niet bijzonder heet zoals in Andalusië bijvoorbeeld wel het geval is. Hier kun je dus het hele jaar door naartoe voor een toffe surftrip. De populairste surfspot met hoge golven is Zarautz. Ook San Sebastian is een bekende surfspot waar je het het hele jaar door goede golven kunt pakken. Spanje is zeker in het laagseizoen een mooie budgetbestemming voor een surfvakantie in Europa. Zelfs door het vergelijken van energie aanbiedingen spaar je in no-time het benodigde bedrag voor een surftrip bij elkaar!

Surfen aan de Atlantische kust

Reis iets verder naar het westen, naar Asturië en Galicië, waar je misschien nog wel mooiere golven vindt. Deze regio is een stuk minder ontwikkeld, ideaal voor de avontuurlijke reiziger die op zoek is naar authentieke en rustige surfspots. De Atlantische kust is een uitstekende surfbestemming van september tot en met april. De golven zijn in de zomer minder goed, maar vaak wel geschikt voor beginners die de fijne kneepjes van de sport nog onder de knie moeten krijgen. Ga jij liever surfen aan de Middellandse Zee? Ook hier zijn de omstandigheden vooral geschikt voor beginnende surfers.

Kitesurfen in Andalusië

Voor de kitesurfers is Andalusië een absolute droombestemming. Het hele jaar door trekt Tarifa kitesurfers van over de hele wereld aan vanwege de harde wind. Vooral in de zomermaanden waait het zeer hard. Ook zijn de temperaturen dan hoog, zodat je surft in warm water en geniet van vele zonuren. In de winter, de lente en de herfst is de wind geschikter voor beginners en zijn de temperaturen nog altijd zeer aangenaam. Het valt aan te raden om een auto te huren of met je eigen auto of busje op vakantie te gaan naar Andalusië, omdat er gigantisch veel (kite)surfspots te ontdekken zijn. Afhankelijk van de windsterkte en windrichting kun je dat de meest geschikte spot vinden. Golfsurfers komen ook aan hun trekken in Tarifa en op andere mooie surfspots in deze regio, zoals het strand van El Palmar en de surfspot Caños de Meca.