Wonen in de regio Andalusië

Het zuidelijkste gedeelte van Spanje: Andalusië! Proef de Mediterraanse cultuur en geniet van de rust, zonuren en gastvrije locals. Een bezoek aan deze prachtomgeving smaakt naar meer.. Stel je voor: een tweede huis, een appartement aan zee of studeren in het heerlijke Andalusië. In deze regio vind je grote steden als Malaga, Sevilla en Granada. Pak je koffers en ga het avontuur aan…

Gids – Wonen in Andalusië

In onze shop vind je de ‘Wonen in Andalusië’ gids. Je leest er werkelijk alles wat je nodig hebt als je van plan bent om voor korte duur of permanent te gaan wonen in Andalusië. De gids is erg uitgebreid, zodat je je verhuizing goed voorbereid begint. Hieronder lees je een klein voorproefje van wat er in de gids staat.

– Verhuisbedrijven die je spullen vanaf Nederland gemakkelijk en goedkoop verhuizen
– Inschrijven bij de gemeente
– Hoe voer je je auto in?
– Wat zijn goede scholen of crèches voor de kinderen?
– En nog veel meer…

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze gids? Neem dan een kijkje in onze webshop!

Interessante weetjes

Voordat je naar het Spaanse zuiden afreist, is het handig om alvast íets te weten over de regio:

• Weet je dat Andalusië zo’n 8.500.000 inwoners telt en de hoofdstad Sevilla is?
• Weet je dat er rond de 70 stierenvechtersarena’s in Andalusië te vinden zijn?
• Weet je dat de oudste stierenvechtersarena in Ronda (ook in Andalusië) staat?
• Weet je dat er in Andalusië ‘witte dorpjes’ te vinden zijn? Setenil bijvoorbeeld, daar lijkt het alsof de huizen uit de rotsen komen.
• Weet je dat Andalusië op maar 2,5 uur vliegen van Nederland ligt?

Klimaat & gastronomie

Als je van het zonnetje houdt, zit je in Andalusië goed! Hier schijnt namelijk gemiddeld meer dan 300 dagen per jaar de zon. De gemiddelde temperatuur over het hele jaar ligt er boven de 16 graden en in de zomermaanden kan het tropisch warm zijn. Soms is het er wel boven de 40(!) graden. Over het algemeen is het heerlijk vertoeven op het strand in de zomer en is het 28,5 graden. Een verfrissende duik in de zomermaanden is geen probleem, want Andalusië ligt voor een groot deel aan het strand. Stel dat je toch liever in een wat kleiner binnenlands dorpje zou willen wonen, dan is het misschien wel leuk om voor een vakantiehuis met zwembad te gaan! Er hangt een gezellige sfeer in Andalusië en dat is ook komt deels door de gastronomie in de regio. Proef de typisch Spaanse tapas in lokale restaurantjes of bereid zelf je maaltijd in je nieuwe woning. Leuk om te weten is dat de beste Spaanse ham uit Huelva komt.

Waarom wonen in Andalusië?

In deze regio word je helemaal ondergedompeld in de echte Spaanse culturen… Zo hoor je er veel passionele flamenco muziek en worden er ’s avonds gezellige fiestas gehouden. De inwoners zijn erg gastvrij en het duurt dus vast niet zo lang voordat je je helemaal thuis voelt tussen de locals. Ook de huisprijzen zijn soms een stuk lager in Andalusië, waardoor het juist een goede investering kan zijn. Helemaal niet zo’n slecht idee dus om te emigreren of een tweede huis te kopen in Andalusië.

In de bruisende steden of in de kleinere dorpjes worden veel huizen aangeboden voor een mooie prijs. Met een beetje geluk kun je een ‘Finca’ kopen! Zie jij jezelf al zitten: lekker met het gezin, vrienden of je partner naar het zuiden toe in de vakanties. Geen zware koffers meer of zoektochten naar goede hotels. Gewoon lekker je eigen plekje waar je tijdens je vrije dagen helemaal tot rust kan komen. In onze gids lees je alle tips en tricks over hoe je dit het beste aan kan pakken!

Droom weg in Andalusië…

Dromen kan je zeker in deze regio, want wauw.. wat een landschap! Groene natuurgebieden worden afgewisseld met hogere bergen en uitgestrekte zandstranden. Voor de sportievelingen is er genoeg te beleven. Denk aan activiteiten als fietstochten, wandeltochten door het woestijngebied in de buurt van Almeria, skiën in de Sierra Nevada en bijvoorbeeld surfen aan de kust in Tarifa. De echte levensgenieters zullen zich ook zeker thuis voelen in Andalusië. Er zijn genoeg leuke zaakjes te vinden waar je een hapje kan eten en op het terras een drankje kan doen. De rijke cultuur en heerlijke gastronomie van Andalusië kom je steeds weer tegen en blijft je verrassen. Genieten in het echte Spanje en misschien ontdek je nog wel een van de vele onontdekte gebieden…

Grote steden & kleine dorpjes

De regio kent gezellige authentieke steden, zoals Sevilla, Malaga en Granada. Deze steden zitten vol leven en hebben eigenlijk alles wat je ook in Nederlandse grote steden hebt. Denk aan restaurants, winkels, apotheken en andere faciliteiten. Veel reizigers komen in de zomer richting het zuiden van Spanje, waardoor het vooral in de plaatsen aan het strand wat drukker is. De temperaturen zijn in de zomer erg warm en tropisch, waardoor locals en reizigers massaal naar de baaitjes en grotere stranden gaan. In het zuidelijkste puntje van Andalusië vind je Gibraltar. Een prachtige stad, die bij het Verenigd Koninkrijk hoort. Een beetje raar is het wel hoor, door de douane als je de stad in wil gaan en met ponden betalen.

Naast de grote steden zijn er erg veel knusse dorpjes, zoals Arcos de la Fontera en het mooie Frigiliana. Zie jij jezelf al zitten tussen de locals in een prachtig huis in het zuiden van Spanje? Heerlijk toch, en het is zeker een goede investering. De huizenprijzen zijn namelijk vrij laag in Andalusië, doordat het een relatief goedkope regio is! Waarom nog twijfelen?

Snel van a naar b!

Ideaal… wonen in Andalusië en binnen een paar uurtjes al in een andere stad. Met de hogesnelheidslijnen in de grote steden kan dit. Als je vanaf Sevilla vertrekt, dan ben je binnen 4 uur al in het verrassende Valencia. Naast deze snelle treinen zijn er ook stoptreinen die in de kleinere dorpjes stoppen. Handig als je een vakantiehuisje hebt in een wat rustiger dorp in Andalusië en een dag naar een wat grotere stad wil, of als je juist een authentiek Spaans dorpje wil bezoeken.