Radio in Spanje

Bent u geïnteresseerd in het radioaanbod in Spanje? Op deze pagina staat een overzicht van de grootste en meest bekende radiozenders van Spanje. Daarnaast kunt u op deze pagina een overzicht vinden van Nederlandstalige radiozenders die in Spanje zijn gevestigd.

Nederlandstalig

Xtra FM

Het format bestaat uit non-stop vrolijke klassiekers uit de jaren 70, 80 en 90, afgewisseld met een aantal hedendaagse hits. Daarnaast heeft Xtra FM nieuwsuitzendingen in het Nederlands en in andere talen. Xtra FM richt zich niet alleen op Nederlanders, maar ook op Duitsers, Vlamingen, Engelsen en Scandinaviërs.
Frequenties: klik hier
Online luisteren: klik hier

Costa Blanca Radio

Deze zender is opgericht door Erik de Zwart en Rick van Velthuysen. Op de FM is het te beluisteren aan de Costa Blanca op 97.6 FM en 101.4 FM. Het format is Feel Good hits van vroeger en van nu.
Online luisteren: Via Tune in Radio
Website: Costablancaradio.nl

Spaanstalig

Los 40

Dit is een hitzender gericht op jongeren. De grootste nationale en internationale hits. Deze zender heeft zijn eigen top 40. De presentatie is snel en strak.
Vergelijkbaar met: Radio 538.
Frequenties: klik hier
Online luisteren: klik hier

Cadena 100

Het format is een mix van internationale en nationale hits. Tijdens werktijden heeft het station steeds blokken van 25 minuten muziek zonder presentatie of onderbrekingen. Alleen tijdens de ochtendshow van Javi Nieves wordt meer gesproken. De playlist is zeer beperkt, dus dit betekent veel dezelfde platen op één dag.
Vergelijkbaar met: het format zit tussen Skyradio en Q-music in.
Frequenties: klik hier
Online luisteren: klik hier

Cadena Dial

Deze zender zendt alleen maar Spaanstalige muziek uit (zowel uit Spanje als Zuid-Amerika). Met de slogan: la mejor de nuestra musica (het beste van onze muziek). De muziekvariatie is iets groter dan die van Cadena Cien.
Vergelijkbaar met: 100% NL.
Frequenties: klik hier
Online luisteren: klik hier

Europa FM

Het format van Europa FM bestaat uit veel Spaanstalige pop/rock hits afgewisseld met een aantal internationale pop/rock hits vanaf de jaren ’90 tot nu. Bij Europa FM is de presentatie (met uitzondering van ochtendshow) minimaal en veel nummers worden zonder onderbreking achter elkaar gedraaid.
Vergelijkbaar met: tussen Q-music en 3fm in
Frequenties: klik hier
Online luisteren: klik hier

Kiss FM

Kiss FM heeft een format met veel klassiekers (uit 70’s, 80’s, 90´s) afgewisseld met de (rustige) hits van dit moment. De presentatie is met uitzondering van de drive time uren (ochtend en avondspits) minimaal.
Vergelijkbaar met: Radio 10 en NPO Radio 2.
Online luisteren: klik hier

Los 40 Classic

Het format bestaat uit klassiekers uit de jaren ’70, ’80 en ’90. De muziek is meestal vrolijk en geen Spaanstalige muziek. Op deze zender kan nog The Bee Gees, Modern Talking en Dr. Album voorbij komen. Het jinglepakket is geïntegreerd in sommige nummers. Ze werken dus met hitintro´s die perfect passen in een nummer. De presentatie is strak en professioneel (alleen ze kunnen geen Engelse plaat afkondigen, zonder een heel sterk Spaans accent). ‘s Avonds zijn er specials over beroemde artiesten uit de jaren ’70, ‘80 en ’90. Hierbij wordt de biografie van een artiest of band afgewisseld met de muziek van deze artiest of band (hetzelfde als het programma Poster van de Tros dat vroeger op 3fm was).
Vergelijkbaar met: Radio 10 en Radio Veronica
Frequenties: klik hier
Online luisteren: klik hier

Las 40 Dance

Het format bestaat uit hedendaagse dance muziek afgewisseld met dance classics uit de jaren ’90. Veel hits van nu worden ook in een dance remix gedraaid en in het weekend draaien er bekende DJ’s als Carl Cox en Roger Sanchez. De presentatie is snel en schreeuwerig.
Vergelijkbaar met: Slam FM.
Frequenties: klik hier
Luisteren via internet: klik hier

RNE 3

RNE 3 is de alternatieve muziekzender van de Spaanse publieke omroep. U hoort hier veel verschillende soorten muziek die door de commerciële zenders niet worden gedraaid, zoals Indie rock, Hiphop, Funk, Jazz en Flamenco. Het format van de zender is alleen heel erg versnipperd. Zo is er in de ochtend veel ruimte voor Indie rock en pop, maar kan er in de middag een programma zijn met 2 uur lang jazzmuziek en veel gesproken woord.
Vergelijkbaar met: StuBru of het oude radio 3 in de tijd van genre programmering.
Luisteren via internet: klik hier