Spaans leren in Valencia

Zon, zee en strand maar toch in een gezellige stad met alle gemakken… Het klinkt misschien een beetje cliché, maar Valencia is écht de perfecte plek om Spaans te leren. Niet alleen vanwege het fijne weer en de playa, maar ook vanwege het heerlijke eten en de open minded Valencianen. Daarnaast staat Valencia in de top 3 in Spanje als het aankomt op het aanbod van cursussen Spaans. Lees hieronder waarom je voor een cursus Spaans in Valencia moet zijn!

Waarom Spaans leren?

Voor ons Nederlanders is het heel normaal om een andere taal te spreken en Engels spreken we allemaal al. Spaans is na het Mandarijn uit China de tweede wereldtaal als het aankomt op native speakers. Je kan Spaans in vele verschillende landen gebruiken en als je Spaans spreekt zijn andere Latijnse talen als het Portugees of Italiaans slechts een steenworp van je verwijderd. Altijd al een reis door Zuid Amerika willen maken? Zonder Spaans wordt dat erg lastig. En in Spanje zelf kom je ook niet altijd even ver met je Engels. En hoe leuk is het als je op reis gaat door Spanje en je kan gewoon met de locals communiceren?

Waarom Spaans leren in Valencia?

De stad ligt aan de kust, levensonderhoud is een stuk goedkoper dan in grotere steden als Barcelona en Madrid en met Transavia vlieg je er vanaf Amsterdam in slechts 2:10 uur heen. Hieronder lees je wat Valencia nog meer te bieden heeft.

Klimaat
Met een gemiddelde minimumtemperatuur van 6 graden en een max. van rond de 30 (met hier en daar een uitschieter naar de 40 of hoger) is het heel wat fijner vertoeven in Valencia dan in Nederland. Daarnaast is het erg (bijna) altijd zonnig. Hoe fijn is het om ´s morgens Spaanse les te hebben en ´s middags lekker op het strand verder te studeren tijdens het zonnebaden. En als het voor ons Nederlanders in mei al heerlijk warm is, blijven de Valencianen nog thuis omdat ze het te fris vinden. Fijn, want dat betekent dat jij alle ruimte hebt om je lekker op het warme zand te installeren!

Eten
Wie aan Spanje denkt, denkt aan tapas (´tapa´ in het enkelvoud). De heerlijke kleine gerechtjes zijn de perfecte manier om in één maaltijd vele aspecten van de Spaanse keuken te ontdekken. Jamón, patatas bravas, mariscos en een begeleidende sangría of cava… Als je al geniet van de tapasbars in Nederland, kun je je geluk niet meer op als je eenmaal in Spanje bent, want in Valencia proef je pas écht de Spaanse keuken. Vroeger waren tapas meer tussendoortjes, maar tegenwoordig vormen ze dus ook hele maaltijden.

Traditioneel Valenciaans
In Valencia mag je absoluut de paëlla niet vergeten! Valencia is de stad waar paëlla vandaan komt en de Paella Valenciana staat dus bij alle paëllarestaurants op het menu. Traditioneel wordt het met konijn en kip gemaakt, maar je kunt natuurlijk ook voor andere paëlla´s kiezen, bijvoorbeeld met vis of zeevruchten of vegetarisch. Daarnaast zijn Horchata en Agua de Valencia ook typisch Valenciaanse drankjes.

Strand
De meeste stranden in Valencia hebben heel fijn zand, zoals we dat gewend zijn in Nederland. Ze zijn dus, in tegenstelling tot de vele stranden met (kiezel)steentjes in veel delen van Spanje, heel fijn om op te liggen. Het strand is in Valencia ook nog eens heel breed en er staan van eind april – oktober strandbedjes en parasollen die je kan huren.

Cultuur
Er is veel te zien in Valencia. In Valencia zul je vrij snel merken dat de creatieve scene erg levendig is. Live muziek, musea, de stad heeft een mooi historisch centrum met bijzondere monumenten en spectaculaire moderne architectuur.

Turiapark
Dit 9 kilometer lange park heeft veel groen en is erg geliefd onder sporters. Je komt er hardlopers tegen, maar ook yogalessen en je kunt er heerlijk in de schaduw picknicken, een siësta houden, studeren onder een mooie boom of gewoon heerlijk hangen en ontspannen met vrienden.

Goedkoper levensonderhoud
In Valencia is het leven een stuk goedkoper dan in Nederland. Daarnaast is het vergeleken met andere Spaanse steden als Madrid of Barcelona zelfs goedkoper. De prijzen van kamers liggen bijvoorbeeld een stuk lager, maar ook boodschappen doen scheelt in de portemonnee. Ook leuk: omdat merken zoals Zara, Berskha en Mango uit Spanje komen, zijn ze daar nét iets goedkoper dan in Nederland.

Valencianen
De Valencianen zijn over het algemeen erg open en behulpzaam. Zelfs als ze zelf weinig of geen Engels spreken, zullen ze over het algemeen altijd proberen je te helpen. En velen van hen willen ook graag Engels leren. Daarom is het vrij gemakkelijk om je te begeven onder locals door middel van de zogeheten ´intercambio´s´, of zeg maar taaluitwisselingen. Dit zijn bijeenkomsten waarop Spaans en Engels voertalen zijn en iedereen komt om te socializen en hun vreemde taal te oefenen. Daarnaast heeft Valencia een heel internationaal karakter door de vele expats en Erasmusstudenten die de stad bezoeken voor studie, stage of om Spaans te leren.

Waar moet ik op letten?

Als je een cursus Spaans wilt gaan leren, let er dan op dat de kosten sterk kunnen verschillen, afhankelijk van bijvoorbeeld de tijd van het jaar, of je een business-, standaard- of intensieve cursus Spaans wilt volgen, privéles wilt hebben (en hoeveel personen er anders in een klas zitten) en of je zelf onderkomen zoekt of dat dit inbegrepen zit bij de cursus. Daarnaast is de prijs natuurlijk afhankelijk van de cursusduur.

De meeste taalscholen zitten in en om het centrum, maar ook daarbuiten kun je een cursus volgen. Verder kan de totale tijd van één lesuur verschillen, over het algemeen is één lesuur 50 of 55 minuten. Sommige taalscholen bieden ook (gratis) activiteiten of zomerkampen voor hun cursisten aan.

Waar kan ik het beste Spaans leren?

Vertrek naar Spanje heeft voor jou een top taalscholen samengesteld. Je vindt hier de belangrijkste kenmerken van vergelijkbare cursussen met daarbij de prijzen voor een verschillend aantal weken.

2Day Languages

Deze taalschool vind je in het hartje een van de gezelligste wijken van Valencia: l´Eixample, precies op de grens tussen Ruzafa en La Gran Via in. Bij 2Day Languages wordt er Spaanse les gegeven in alle niveaus: van A1 tot C2. Er is een minimum van 1 week per cursus en je kan er ook terecht voor een intensieve cursus. Je kan hier ook idividuele les volgen. Materiaalkosten inbegrepen.

Voorbeeld
Cursus General Spanish (20 uur per week)
4 uur per dag les
3-10 studenten per klas
Alle niveaus
1 uur = 60 minuten
Prijzen varieren van 1 week voor € 150 tot 8 weken voor € 1.000

Locatie
Avenida Reino de Valencia 15
(Piso 1, Puerta 3)
46005 – Valencia
Website

Hispania

Taalschool Hispania is gevestigd in een mooie villa aan de rand van het centrum, bij de koninklijke tuinen (Jardines del Real of Jardines Viveros), aan het grote Turiapark. Je kan hier een cursus volgen vanaf 1 week, in de niveaus A1 tot C2. Er zijn verschillende cursusopzetten, van 4 tot 20 uur per week en individuele lessen zijn ook mogelijk. Mimimumcursus: 1 week.

Voorbeeld
Cursus General Spanish (20 uur per week)
4 uur per dag les
Maximaal 10 studenten per klas
Alle niveaus
1 uur = 60 minuten
Prijzen varieren van 1 week voor € 185 tot 8 voor € 1.000 en 30 weken of meer voor € 3.150

Locatie
Carrer Bernat y Baldoví 11
46010 Valencia
Website