Tijdschriften en kranten

Bent u op zoek naar een krant of tijdschrift in Spanje of een Nederlands tijdschrift over Spanje? Kijk dan op deze pagina voor meer informatie.

Nederlands tijdschrift over Spanje

In het geval dat u meer wilt weten over Spanje en op de hoogte wilt blijven van nieuwe ontwikkelingen en leuke tips, lees dan Viva España. In dit maandelijkse tijdschrift staat veel informatie over evenementen, Spaanse gerechten, de Spaanse cultuur en levensstijl, maar ook kunt u meer te weten komen over Nederlanders die in Spanje wonen en nog veel meer. Kijk hier voor meer informatie.

Spaanse kranten

ABC
ABC is een redelijk conservatieve en monarchistische krant. Kijk hier voor meer informatie.
El Mundo
El Mundo wil als een liberale krant bekend staan. Kijk hier voor meer informatie.
El País
El País is een krant die bekend staat om de sobere manier van nieuws overbrengen. Het is één van de meest gelezen kranten van Spanje. Kijk hier voor meer informatie.

Spaanse tijdschriften

Casa Viva
Casa Viva is een tijdschrift waarin u van alles kunt lezen over interieur, decoratie en design.
Diez minutos
In Diez Minutos kunt u de laatste ‘roddels’, nieuwtjes en geruchten lezen over het koninklijk huis en bekende mensen. Kijk hier voor meer informatie.
El Ecologista
El Ecologista is een tijdschrift waarin u van alles kunt lezen over de natuur en het milieu. Kijk hier voor meer informatie.
Hola
Hola is een Spaans tijdschrift waarin onderwerpen aan bod komen als mode, koken, reizen, decoratie, horoscopen, films en actualiteiten. Kijk hier voor meer informatie.
Interviú
Interviú lijkt qua onderwerpen een beetje op Panorama in Nederland. Kijk hier voor meer informatie.
PC Actual
In het tijdschrift PC Actual kunt alles lezen over de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van informatica. Kijk hier voor meer informatie.

Twee websites over Spanje om up to date te blijven

Voor dagelijks geactualiseerde informatie over Spanje en het laatste nieuws kunt u terecht op InSpanje.nl en MeerSpanje.nl. Op InSpanje.nl leest u over de ontwikkelingen in de Spaanse politiek, economie en al het andere laatste nieuws dat interessant voor u is en dat ook nog in het Nederlands. Wilt u meer weten over typische volksfeesten, Spaanse gerechten, wijnstreken of culturele evenementen verspreid door het land dan surft u naar MeerSpanje.nl. In deze gids voor het échte Spanje leest u ook over beroemde bezienswaardigheden, bijzondere plekjes geselecteerd door echte Spanje-kenners, portretten van bekende Spanjaarden, wat te doen in diverse natuurparken, witte dorpjes en de verschillende grote steden.

Blogs over Spanje

Naast de gedrukte media, kunt u ook heel veel informatie vinden over Spanje en zijn mooie steden op het internet. Zo heb je op barcelona-life ontzettend veel blogs met leuke en interessante informatie over Barcelona. De beheerders van de website, Annebeth Vis en Ferenz Jacobs, willen hun lezers uniek nieuws meegeven: “Gaudi’s meesterwerken kennen we nou wel, maar waar zitten die leuke restaurantjes, wat zijn de beste spots om te shoppen, staat er nog een leuke expo op de agenda en hoe leven de inwoners eigenlijk?”.