Hypotheken

Bereken uw maximale hypotheek in Spanje

Wilt u weten wat u maximaal kunt lenen? Laat de hoogte van uw hypotheek in Spanje berekenen en maak een hypotheek check. Klik hier

Eisen voor hypotheek in Spanje

Om als Nederlander in Spanje een hypotheek te kunnen krijgen dient u aan bepaalde eisen van te voldoen. Onderstaand drie belangrijke criteria:

1. Maximale hypotheek 60-70%
Banken financieren over het algemeen 60% tot maximaal 70% van de aankoopprijs of taxatiewaarde van de woning. Bij de aankoop van een woning dient u ook rekening te houden met de kosten koper (overdrachtsbelasting, notaris- en registratiekosten) van ongeveer 10%.

2. Voldoende aantoonbaar inkomen te hebben
U dient altijd inkomen te hebben en te kunnen aantonen. Dit kan bijvoorbeeld inkomen zijn uit vast dienstverband of inkomen uit zelfstandig ondernemerschap, huurinkomsten of inkomen uit vermogen. Het moet in elk geval aantoonbaar zijn. Een ondernemer moet van de laatste twee jaar cijfers kunnen laten zien.

Ten tweede hanteren de banken een inkomenscriteria om de maximale hoogte van de hypotheek vast te stellen. Elke bank hanteert een andere rekenmethode maar over het algemeen kunt u zelf de volgende formule toepassen: 35% van uw netto jaarinkomen mag u aan totale (krediet- of huurlasten) besteden.

3. Algemene klantsituatie
Naast het inkomenscriteria beoordeelt de bank een hypotheekaanvraag op gezinssamenstelling, of u een huur- of koopwoning heeft, aantal en de leeftijd van kinderen, type werk, type inkomsten, etc.

Haalbaarheidstoets

WeCare Mortgages kan uw situatie beoordelen of het zinvol is om een hypotheekaanvraag bij de bank te starten. Dit doen ze met het maken van een haalbaarheidstoets. Dit houdt in dat zij uw situatie bestuderen aan de hand van onder andere uw financiële gegevens. Zij beoordelen op basis van de criteria van de bank(en) of een hypotheek in Spanje mogelijk is. Tevens geven zij een indicatie van de hoogte van de te verkrijgen hypotheek en informeren zij u over de hypotheekvoorwaarden zoals rente, kosten, maandlasten e.d.

Met de Hypotheek Check heeft u binnen 48 uur inzicht in wat u kunt lenen in Spanje. De kosten hiervoor bedragen € 100.

Contact

Website: www.spanjehypotheek.com
Telefoon: (0034) 952 263 023
E-mail: info@wecaremortgages.com