Hypotheken in Spanje

Bereken uw maximale hypotheek in Spanje

Wilt u weten wat u maximaal kunt lenen? Laat de hoogte van uw hypotheek in Spanje berekenen en maak een hypotheek check. Klik hier

Eisen voor hypotheek in Spanje

Om als Nederlander of Belg in Spanje een hypotheek te kunnen krijgen dient u aan bepaalde eisen te voldoen. Onderstaand drie belangrijke criteria:

1. Maximale hypotheek 70%

Banken financieren tot aan 70% van de aankoopprijs of taxatiewaarde van de woning bij niet-ingezetenen. De rest dient men zelf in te leggen.

Bij de aankoop van een woning dient u ook rekening te houden met de kosten koper (overdrachtsbelasting, notaris- en registratiekosten) van ongeveer 10-13%, afhankelijk van de regio.


2. Voldoende aantoonbaar inkomen

U dient altijd inkomen te hebben en dit te kunnen aantonen. Dit kan inkomen zijn uit vast dienstverband,  uit zelfstandig ondernemerschap, huurinkomsten of inkomen uit vermogen. Het moet in elk geval aantoonbaar zijn. Een ondernemer moet van de laatste twee jaar cijfers kunnen laten zien.

Ten tweede hanteren de banken een inkomenscriteria om de maximale hoogte van de hypotheek vast te stellen. Elke bank hanteert een andere rekenmethode maar over het algemeen kunt u zelf de volgende formule toepassen: 35% van uw netto jaarinkomen mag u aan totale krediet- of huurlasten besteden.


3. Algemeen profiel cliënt

Naast het inkomenscriteria beoordeelt de bank een hypotheekaanvraag op de gezinssamenstelling, of u een huur- of koopwoning heeft, aantal kinderen, type baan, type inkomsten, etc.

Haalbaarheidstoets

WeCare Mortgages kan berekenen wat uw hypotheekmogelijkheden in Spanje zijn. Dit doen ze door het maken van een haalbaarheidstoets, de Hypotheek Check.

Dit houdt in dat zij uw situatie bestuderen aan de hand van onder andere uw financiële gegevens. Zij beoordelen op basis van de criteria van de bank(en) of een hypotheek in Spanje mogelijk is. Tevens geven zij een indicatie van de hoogte van de te verkrijgen hypotheek en informeren zij u over de hypotheekvoorwaarden zoals rente, kosten, maandlasten e.d.  en zullen ze u aangeven wat er nodig is om de aanvraag in te dienen bij de bank(en).

U hoeft uw documenten niet naar het Spaans te laten vertalen.

Met de Hypotheek Check heeft u binnen enkele dagen inzicht in wat u kunt lenen in Spanje. De kosten hiervoor bedragen éénmalig € 100.

Van belang is om te weten dat alleen hypotheekadviseurs die in Spanje gecertificeerd zijn volgens de nieuwe Spaanse hypotheekwet, die in juni 2019 in werking is getreden, namens u mogen onderhandelen bij de banken om zodoende de beste voorwaarden te verkrijgen. WeCare Mortgages is gecertificeerd en staat geregistreerd als vastgoedkredietbemiddelaar bij de Banco de España onder nummer D870.

Contact

Website: www.spanjehypotheek.com
Telefoon: (0034) 952 263 023
E-mail: info@wecaremortgages.com