Overwinteren in Spanje

Veel gepensioneerden overwinteren in Spanje om maar even geen last te hebben van de koude, regenachtige winter in Nederland. In het geval dat u bent gepensioneerd en jaarlijks gaat overwinteren in het zonnige Spanje, dan kunt u op deze pagina meer informatie en handige tips vinden omtrent overwinteren in Spanje.

(Senioren) woon resorts in Spanje

We hebben voor u een aantal senioren woonresorts hieronder op een rijtje gezet. Bij de meeste senioren woonresorts is de minimum leeftijd 55 jaar. Soms kunt u appartementen in een wooncomplex huren voor gedurende uw vakantie in Spanje of om te overwinteren in Spanje. Daarnaast is het mogelijk om een appartement in deze woonresorts/residenties in Spanje te kopen. Of u nu met pensioen bent of een aantal maanden per jaar op afstand werkt, u zal zeker genieten van het heerlijke klimaat in Spanje.

Palace Saradon

Palace Saradon zijn luxueuze appartementen aan de Costa de la Luz, in Villamartin vlakbij Torrevieja gelegen. Alle appartementen zijn rolstoeltoegankelijk. Verder is er 24 uur per dag beveiliging, wekelijks komt een dokter langs het complex, een bank en een kapper zijn ook gevestigd in dit woonresort. Ook vindt u hier een zwembad, minigolf, een restaurant en een bar. Verder zijn in de nabijheid twee medische klinieken gevestigd en ook het nieuwe ziekenhuis in Torrevieja is makkelijk bereikbaar. Verder liggen er twee vliegvelden op een afstand van 30 minuten rijden, namelijk vliegveld Alicante, maar ook het vliegveld in Murcia. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Vertrek naar Spanje.

Ciudad Patricia

Ciudad Patricia ligt in Benidorm. Bij Ciudad Patricia zijn er appartementen op verschillende locaties binnen het park waar u kunt wonen. U kunt deze appartementen zowel huren als kopen. Overigens dient u wel ouder te zijn dan 55 om deze appartementen te kunnen huren. In het geval dat u een appartement zou willen kopen, komen er ook maandelijkse servicekosten bij. Deze servicekosten zijn onder andere voor: bewaking & beveiliging, onderhoud van tuinen en zwembaden, 24 uur beschikbaarheid van medische assistentie, satelliet televisie en organisatie van sociale activiteiten. Verder is er ook een verpleegtehuis aanwezig met vele voorzieningen en faciliteiten.

Anneke Residence

In Anneke Residence kunt u terecht wanneer u thuis niet meer kunt wonen door de mate van zorg die u nodig heeft. Anneke Residence is een niet te groot verpleegtehuis gelegen in Alfaz del Pi, tussen de sinaasappelbomen. Er zijn vele specialisten aanwezig die zeer professioneel te werk gaan, maar de zorg blijft persoonlijk, waardoor er een huiselijke sfeer heerst. U kunt hier zowel terecht voor een dagbehandeling, korte termijn of lange termijn. Kijk hier voor meer informatie.

Santa Pola Life Resort

Santa Pola Life Resort is speciaal bedoeld voor mensen van 55 jaar of ouder. Santa Pola Life Resort is een woon-vakantiecomplex dat op 7 kilometer afstand van de luchthaven Alicante, 500 meter van het strand en in prachtig natuurgebied is gelegen. Dit woonresort beschikt over 200 woningen en vele faciliteiten, zoals een Spa met verschillende baden, een sportschool, twee restaurants, een bar, een kapper en nog veel meer. Tevens zijn er vele camera’s waardoor er goed in de gaten kan worden gehouden, dat er geen ongewenste bezoekers binnen komen, maar ook om snel op te kunnen merken als er iets met u gebeurt. Verder is in alle woningen een intercom geïnstalleerd zodat u makkelijk met personeel in contact kunt komen.

Royalcare Residence

Royalcare Residence is een samenwerkingsproject tussen “Zonneburg” in Nederland gevestigd en “Rojales” in Spanje gevestigd. Royalcare Residence beschikt over twee locaties, namelijk Rojales en Guardamar del Segura. Beide locaties liggen slechts op 40 kilometer afstand van Alicante (Alicante beschikt over een luchthaven) en 80 kilometer van Benidorm. U kunt hier zowel tijdelijk als voor lange tijd verblijven. Naast medische en persoonlijke zorg kunt u ook kiezen voor een servicepakket met daarin onder andere een maaltijdenservice, wekelijkse schoonmaak en meer. Verder beschikken deze woonresorts over vele faciliteiten. De communicatie verloopt in het Nederlands zodat er geen taalbarrières zijn. Doordat er maximaal 36 bewoners in dit wooncomplex terecht kunnen, blijft de kleinschaligheid gewaarborgd. Persoonlijke zorg wordt heel belangrijk gevonden en u kunt erop rekenen dat uw wensen en behoeften zullen worden gerespecteerd. Verder is er 24 uur per dag personeel aanwezig en worden er wekelijks verschillende activiteiten georganiseerd.

La Cigüeña

“La Cigüeña” betekent “de Ooievaar” en is gelegen in Islantilla aan de Costa de la Luz, oftewel de kust van het licht. Een golfbaan, verschillende buiten zwembaden, een verwarmd binnenzwembad, een spa met sauna, tennisbaan, whirlpool en nog veel meer vindt u bij La Cigüeña. In Spanje zijn de medische voorzieningen op een hoog niveau en vaak wordt u snel geholpen ook. Verder een heerlijk klimaat, de Atlantische zee aangrenzend, de kosten van het levensonderhoud zijn lager en dat alles met alle Nederlandse zekerheid.

Goedkoop een auto huren tijdens overwinteren

Heeft u geen zin om de lange afstand van Nederland naar Zuid-Spanje te overbruggen met uw eigen auto, dan zou u kunnen denken aan het huren van een auto. Een goedkope en betrouwbare zoekmachine voor huurauto´s in Spanje is CarDelMar.nl.

Nederlandse Club Jávea

Deze club organiseert vele activiteiten, zoals Bridge, Jeu de Boule, Lunches, wandelingen en nog veel meer. Als u aan de Costa Blanca een geschikt woonresort zou vinden, kunt u mogelijk lid worden van deze club en zo ook in contact komen met andere Nederlanders. Kijk hier voor meer informatie over de Nederlandse Club Jávea.

Thuiszorg in Spanje

In het geval dat u graag thuiszorg wil ontvangen in Spanje en u woont aan de Costa Blanca in het gebied tussen Torrevieja en Denía dan kunt u terecht bij Anneke Integral Care Services. Niet alleen voor persoonlijke zorg kunt u hier terecht, maar ook voor terminale zorg of bij het verhuur van hulpmiddelen kunt u hier terecht. Kijk hier voor meer informatie omtrent de thuiszorg aan de Costa Blanca.

Zeer aangenaam klimaat

De World Health Organisation heeft de Costa Brava uitgeroepen tot één van de gezondste van de wereld. Doordat de luchtvochtigheid relatief laag is, is dit gebied heel ideaal voor mensen waarvan hun gezondheid negatief wordt beïnvloed door een hoge mate van luchtvochtigheid. Verder beschikken de zuidelijke regio’s van Spanje over veel zonuren. Zeker door de milde winters aan de Costa Brava is overwinteren in deze regio in Spanje zeker een aanrader.

Accommodaties in Spanje

Op Holidu.nl vindt u meer informatie over accommodaties om te overwinteren in Spanje. De prijzen van aanbieders worden vergeleken, waardoor u nooit teveel betaalt voor uw langdurige vakantie in Spanje.

Tips

• Indien u in Spanje gaat overwinteren en ervoor kiest om in een (senioren) woonresort te verblijven, kunt u het beste eerst alle mogelijkheden goed met elkaar vergelijken. Sommige wooncomplexen hebben hogere maandelijkse service kosten, maar bieden een veel hogere mate van service/zorg aan. Bedenk goed wat voor u van belang is en vergelijk de verschillende woon resorts/residenties vervolgens met elkaar.
• Wanneer u van plan bent om een korte periode te verblijven, niet alleen in de grote steden zoals Barcelona of Madrid, maar ook elders in Spanje, dan is er volop keus qua hotels.