Overwinteren op Gran Canaria

Gran Canaria is één van de Canarische Eilanden en behoort tot Spanje. Gran Canaria is een populaire bestemming vanwege haar subtropische klimaat dat zorgt voor een stabiele aangename temperatuur vrijwel het hele jaar door. Hierdoor is Gran Canaria een ideaal eiland om te overwinteren en vindt het hoogseizoen in de wintermaanden plaats.

Bezienswaardigheden

In Gran Canaria is het natuurlijk het hele jaar door heerlijk vertoeven op één van de vele stranden. Ook zijn er vele eettentjes te vinden waar op het terras lekker gegeten en gedronken kan worden. Voor wie het eiland wil verkennen, is er echter ook veel te zien. Er zijn verschillende mooie plaatsen zoals Gáldar, Teror, Agaete en Santa Luciá te vinden en het eiland heeft een verrassende en mooie natuur te bieden.

Wandelen

Gran Canaria staat vooral bekend als strandbestemming. Dankzij haar vulkanische oorsprong kent het eiland echter een afwisselende natuur waar heerlijk in gewandeld kan worden. Gran Canaria kent vele gezichten: gebergtes, bossen, vulkaankraters en een kleine zandwoestijn. Er zijn vele verschillende wandelroutes met prachtige panorama’s, die zeker de moeite van het bezichtigen waard zijn.

Palmitos Park

Palmitos Park is een groot vogelpark waar vele vogelsoorten vanuit alle werelddelen te bewonderen zijn. Ook worden er verschillende vogelshows opgevoerd. Het park omvat enkele bergen, vanwaar er vele mooie uitzichten over het park zijn. Naast alle soorten vogels is het park uitgegroeid tot een groot dierenpark met dolfijnen, vlinders en apen. Ook zijn er allerlei plantensoorten te bewonderen, zoals verschillende cactussen en is er een grote orchideeëntuin.

Las Palmas

In de hoofdstad Las Palmas is een variëteit aan winkels, restaurants en terrasjes te vinden. De mooiste wijk van Las Palmas is Vegueta. In deze wijk is veel architectuur uit verschillende tijden te vinden. Vegueta staat sinds 1990 op de lijst werelderfgoed van UNESCO. Onder andere de eeuwenoude Santa Ana Kathedraal is hier te bezichtigen. Vanaf de toren van de kathedraal heeft u een schitterend uitzicht over de stad. In Vegueta is ook het museum Casa de Colón te vinden. Dit was het huis van Columbus voordat hij vanuit Las Palmas op zijn reizen naar Amerika vertrok en is nu één van de mooiste musea van Gran Canaria.

Thuiszorg in Gran Canaria

De Samenwerkende Buitenlandse Zorgorganisaties (SBZ) is een thuiszorgorganisatie waar u terecht kunt voor thuiszorg in het buitenland. De organisatie werkt samen met Nederlandstalige verzorgers op locatie. De beschikbare zorg bestaat uit verpleging, het aanbod van aangepast vervoer, het leveren van hulpmiddelen en de mogelijkheid tot intensieve verzorging. Kijk hier voor meer informatie over de betreffende contactpersoon op Gran Canaria.

Hotels

Hotels zijn naast appartementen en huizen een prima plek om een deel, of de hele winter in door te brengen. Door het grote aanbod aan hotels op Gran Canaria kan aan de meest uiteenlopende eisen voldaan worden. Wel is belangrijk om te weten dat niet alle hotels het hele jaar door geöpend blijven. De hotels die wél open blijven verlagen hun prijzen aanzienlijk voor de wintermaanden waardoor het betaalbaar wordt om bij het overwinteren in een hotel te verblijven. Het boeken van een hotel kunt u zelf regelen bij het hotel zelf, of bij een van de grote Nederlandse reisorganisaties die over mogelijkheden beschikt om het gemakkelijk via hen te boeken.

Verzekeringen

Wanneer u gaat overwinteren, is het belangrijk om uw reisverzekering te controleren. Bij veel (doorlopende) reisverzekeringen is een lang onafgebroken verblijf in het buitenland niet meeverzekerd. Controleer dit daarom goed. Wanneer u veel waardevolle eigendommen in Nederland achterlaat, kan het voor u van belang zijn een goede inboedel- en opstalverzekering af te sluiten.