Feestdagen in Spanje

Gaat u wonen en/of werken in Spanje? Dan is het handig om te weten dat er veel feestdagen zijn in Spanje. Indien u een bedrijf begint in Spanje is het zeker aan te raden om goed op de hoogte te blijven van de feestdagen, zodat u niet onverwacht voor gesloten deuren komt te staan. Op deze pagina vindt u een overzicht van feestdagen in Spanje.

Nationale feestdagen

De volgende feestdagen gelden in principe voor heel Spanje:
1 januari – Año Nuevo (nieuwjaarsdag)
6 januari – Día de Reyes (drie koningen)
22 april – Viernes Santo (goede vrijdag)
1 mei – Día del Trabajo (dag van de arbeid)
15 augustus – Asunción de la Virgen (Maria hemelvaart)
12 oktober – Fiesta Nacional de España (nationale feestdag van Spanje)
1 november – Fiesta de Todos los Santos (allerheiligen)
6 december – Día de la Constitución (dag van de grondwet)
8 december – La inmaculada (onbevlekte ontvangenis van de heilige maagd Maria)
25 december – Navidad (kerst)

Andere feestdagen

Aangezien zelfs kleine steden en dorpjes hun eigen feestdagen hebben, is het onbegonnen werk om een opsomming te geven van de feestdagen per dorp, stad, provincie en/of regio. U kan bijvoorbeeld, op internet, bij de lokale gemeente of het toeristenbureau informeren naar de lokale feestdagen. Een aantal bekende grote feesten en evenementen staan hieronder opgesomd. Deze feesten en evenementen zijn natuurlijk leuk om te bezoeken, maar kunnen ook vanuit zakelijk perspectief mogelijk interessant zijn. Indien u graag een bedrijf in Spanje wilt beginnen, kunt u mogelijk profiteren van bepaalde evenementen en feesten die jaarlijks worden georganiseerd.

Carnaval in Cádiz

Cádiz is onder andere bekend om haar Carnaval. In deze stad wordt carnaval enorm uitgebreid gevierd in de maand februari. Voor meer informatie over dit feest, zie Carnaval in Cádiz.

Fallas in Valencia

Fallas is een jaarlijks terugkerend feest in Valencia en start eind februari en eindigt half maart. De meeste activiteiten vinden plaats tijdens de laatste week van de Fallas. Gedurende de Fallas is er elke dag om klokslag 14.00 uur een mascleta, een vuurwerk spektakel met keihard knalvuurwerk. Vaak wordt dit vuurwerk op een bepaald ritme afgevuurd, waardoor er soms bijna een melodie/ritme te horen is. Verder zijn er tijdens de Fallas in Valencia vele optochten, muziek optredens, dans optredens, kraampjes met lekkere hapjes (waaronder churros) en markt. De laatste week van de Fallas worden enorm grote piepschuimbeelden in de straten tentoongesteld. Deze sculpturen beelden vaak nationale en internationale gebeurtenissen van het afgelopen jaar op een sarcastische manier uit. De beelden worden beoordeeld door een jury en er worden verschillende prijzen uitgereikt. Aan het eind van de week worden alle beelden, behalve de winnaar, verbrand. Een enorm spectaculair feest en zeker de moeite waard om eens mee te maken. Voor meer informatie zie Fallas in Valencia.

Feria de Abril de Sevilla

De Feria de Abril in Sevilla vindt meestal plaats, ongeveer twee weken na Pasen. Tijdens deze feria is er van alles te doen en te zien. Zo zijn er optochten, stierengevechten en veel tapas en Jerez (sherry). Voor meer informatie over dit gezellige feest, zie Feria de Abril in Sevilla.

Festival Internacional de Cine in San Sebastián

Het internationale film festival in San Sebastián is een jaarlijks terugkerend festival. Tijdens dit festival komen niet alleen veel nationale filmsterren, maar ook internationale filmsterren naar San Sebastián. Voor meer informatie zie Festival Internacional de Cine.

Semana Santa in Sevilla

Op vele verschillende plaatsen in Spanje wordt Semana Santa gevierd. De plaats waar Semana Santa waarschijnlijk het meest uitgebreid wordt gevierd, is Sevilla. Semana Santa vindt plaats in de week voor Pasen. Tijdens deze viering zijn er vele processies. Kijk voor meer informatie op Semana Santa in Sevilla.

Tomatina in Buñol

Heeft u weleens een uur lang mensen met tomaten bekogeld? Dat kan jaarlijks tijdens Tomatina in Buñol. Buñol is een kleine plaats, gelegen in de “Comunidad Valenciana”, met zo’n 10.000 inwoners. Op de laatste woensdag in augustus vindt dit spectaculaire feest plaats. Voor meer informatie en om een indruk te krijgen kunt u kijken op Tomatina in Buñol

Feestdagen in Madrid

Madrid heeft een aantal plaatselijke feestdagen.
– Op twee mei is de dag van Madrid (“Fiesta de la comunidad in het spaans”)
– Rond vijftien mei vind elk jaar het feest San Isidro plaats, ter eren van de gelijknamige beschermheilige
– Rond 19 juni is de belichaming van Jezus, dit is een Madrid een grote happening.
Wil jij alles weten over deze feestdagen? Bezoek deze pagina voor alle feestdagen in Madrid.