Onderwijs (Nederlands)

In het geval dat u op zoek bent naar Nederlands onderwijs in Spanje kunt u op deze pagina handige informatie vinden over onder andere Nederlandse scholen in Spanje en nog veel meer.

Waarom

Emigreren naar Spanje is een grote stap. Mocht u willen dat uw kinderen naast Spaans onderwijs ook de Nederlandse taal leren zijn er in verschillende steden in Spanje mogelijkheden om Nederlands onderwijs te volgen. Vaak bieden deze scholen een programma aan waarbij de nadruk ligt op de Nederlandse taal en cultuur. Deze scholen zijn overigens geen vervanging van het Spaanse onderwijs, maar meer als aanvulling.

Waar

In onder meer de steden Barcelona, Madrid en Malaga en aan de Costa Blanca is het mogelijk om Nederlands onderwijs te volgen.

Hoe
U kunt per school informeren wat de lestijden, het lesprogramma en wat de kosten zijn. Tevens kunt u informeren wat de inschrijfprocedure is per locatie/instelling.

Kosten
De kosten verschillen per school. Een voorbeeld van de kosten voor een lesjaar (2009/2010) bij Nederlands Onderwijs Costa Blanca: € 360,- . Het tweede of derde kind krijgt wel 10% korting.

Tips
Mochten er geen Nederlandse scholen bij uw woonplaats in de buurt zijn gevestigd kunt u mogelijk informeren naar:
– Klik hier voor meer informatie over thuis leren/maatwerk.
– Klik hier voor meer informatie over online lessen.