Eerst op vakantie

Vakantie in Spanje

Viva España! Droomt u er ook van voor altijd te wonen in uw favoriete vakantieland? Emigreren naar Spanje is momenteel met recht een trend te noemen. Televisieprogramma’s als ‘Ik vertrek’ hebben dit aangewakkerd…

Spanje

Natuurlijk is Spanje een geweldig land. Hele volksstammen vertrekken naar delen van Spanje om er te overwinteren en we zijn met z’n allen verzot op de Spaanse keuken met haar tapas en wijnen. Wilt u emigreren naar Spanje? Ga dan niet over één nacht ijs en bereid u goed voor. Het is een grote stap die u niet zomaar kunt maken. Het voorbereiden van een emigratie naar Spanje begint met een vakantie naar het land. Zo’n vakantie boekt u bijvoorbeeld voordelig via Skyscanner. Deze vakantie kunt u gebruiken om te bepalen of Spanje echt het land is waar u uw verdere leven wilt slijten. Het zuiden van Spanje ontdekken? Kies dan voor een fly drive naar Andalusië. Tijdens deze reis vlieg je naar het zuiden van Spanje, naar bijvoorbeeld Sevilla of Malaga. Op het vliegveld staat een huurauto klaar waarmee je de complete regio kunt ontdekken.

Allereerst moet u gaan bepalen waar u wil gaan wonen. Waarschijnlijk heeft u al een gedeelte van Spanje of misschien zelfs een stad in gedachte. Neem een makelaar in de arm en ga wat huizen bekijken in deze regio. Zo krijgt u een goed beeld van de manier waarop u er zou kunnen wonen en voor welke prijs. Natuurlijk hoeft u niet direct een huis te kopen; u kunt er ook voor kiezen eerst een huis te huren. Dit biedt u meer vrijheid.
Daarnaast speelt de vraag of u wilt gaan werken in Spanje een rol. Om te werken in Spanje moet u allereerst de taal beheersen. Wanneer u de taal niet spreekt, kunt u onmogelijk in het land aan de slag. Uw vakantie in Spanje kunt u dan goed benutten om de basics van de taal onder de knie te krijgen. Er zijn ook veel mensen die iets voor zichzelf willen beginnen na emigratie. Het starten van een bed & breakfast is immens populair. Hiervoor moet u weten wat er nodig is aan vergunningen, verzekeringen enzovoorts. Probeer mensen te spreken te krijgen die u voorgingen, zij kunnen u het best informeren. Voor dit alles geldt: een goede voorbereiding is het halve werk.
Wil je op vakantie gaan? Check dan de website Opvakantiecheck.nl voor de beste prijzen en aanbiedingen van 172 vakanties!

Tip!

Op de website van Reishonger.nl lees je interessante nieuwtjes over reizen, persoonlijke blogs over reisavonturen en artikelen die vol passie geschreven zijn. Ook komen er verschillende Spaanse bestemmingen aan bod, erg leuk om even een kijkje op te nemen!

Handige links voor een vakantie in Spanje

 • Een vakantie naar het zonnige Spanje? De mooiste vakanties in Spanje vind je bij Corendon.
 • Onbezorgd genieten in Spanje? Met een all inclusive vakantie naar Spanje hoef je alleen maar te genieten. De perfecte combinatie van zonnen, lekker eten en drinken en rust. Vergelijk alle all inclusives naar Spanje op Allinclusive-Spanje.nl.
 • Hét blog over de leukste kindvriendelijke campings met animatie in Spanje en de rest van Europa vind je op Kids-campings.
 • Ga je naar Valencia met kinderen? Lees dan het blog van Yvonne reist verder met handige tips wat je allemaal kunt doen!
 • Sprankelend Spanje is een informatieve website over Spanje als vakantieland.
 • Nog op zoek naar een mooie Bed & Breakfast? Kijk eens bij El Ranxo, een prachtige B&B in de buurt van Barcelona!
 • Kijk op deze website voor reistips
 • Kijk op Spain made for you voor tips en informatie voor bijzondere Spanje vakanties
 • Lastminute op vakantie naar Spanje? Op Holidayspot vindt u mooie reizen.
 • Kijk op kortingscode van Expedia – Om korting te krijgen op je vlucht als je die via Expedia boekt
 • Kijk op Landenweb voor meer informatie over Spanje
 • Wil jij meer te weten komen over de mooiste stranden van Spanje? Kijk dan op ecotoerisme.eu
 • Bij WeFlyCheap vind je écht goede deals voor je vakantie naar Spanje. Benieuwd wat de beste deal voor jou is? kijk dan op WeFlyCheap.nl
 • Informatie over een stedentrip Madrid vind je op deze website.
 • Gaan de kinderen mee op vakantie naar Spanje? Kijk dan op Reizen met kinderen voor handige informatie over het reizen met kinderen naar Spanje.
 • Wil je graag op vakantie naar Ibiza? Lees alles over het eiland én het laatste nieuws over Ibiza op IbizaXXL.
 • Op zoek naar een ruime, sfeervolle en lichte B&B in de omgeving van Barcelona? Kijk dan eens bij Mas Montbrió Belvédère.
 • Nog even bekijken waar je op vakantie wilt binnen Spanje? Kijk dan op deze pagina om wat inspiratie op te doen!