Spaans leren in Nederland

Voor iedereen die van plan is om langere tijd naar Spanje toe te gaan en de Spaanse taal nog niet machtig is, hebben wij een aantal leerzame en leuke manier op een rij gezet om Spaans te leren.

Spelend leren

Quiboba leer Spaans

Dit taalspel is geschikt voor jong en oud. Je kan dus met het hele gezin Spaans leren. Een leuke en leerzame eerste stap om het emigratieproces naar Spanje te beginnen met je kinderen! Het spel bestaat uit kaartjes, oefenmateriaal en een podcast. Het is dus een combinatie van zien, luisteren en schrijven. Waardoor je de taal sneller kan leren.

Kijk voor meer informatie en het bestellen van dit spel op Bol.com

Boeken

10 minuten Spaans per dag

Iedere dag even 10 minuten van je tijd investeren in het leren van de Spaanse taal? Het kan met dit boek. Per pagina staan verschillende oefeningen waarmee je, je Spaans bijspijkert. En op de volgende pagina staan de oplossingen. De opdrachten zijn heel divers van meerkeuzevragen tot kruiswoordpuzzels.

Het is echt een boek voor de beginners, dus als net de knoop hebt doorgehakt om voor langere tijd naar Spanje te gaan is dit het ideale begin.

Kijk voor meer informatie en het bestellen van dit spel op Bol.com

Spaans voor zelfstudie – Prisma Taalcursus

Met deze cursus Spaans kan je tot het A2/B1 niveau Spaans komen, dat is een mooi begin als voorbereiding op je emigratie naar Spanje. De cursus bestaat uit grammatica, woordenlijsten, opdrachten en audio waarbij conversaties tussen native speakers te horen zijn. Deze zelfstudie Spaans lijkt ons goede investering in jezelf. Zodat je hopelijk de volgende keer als je in Spanje bent een gesprekje kan voeren met een Spanjaard. Helaas spreken de meeste Spanjaarden nog steeds nauwelijks of geen Engels.

Kijk voor meer informatie en het bestellen van dit spel op Bol.com

Digitale oefeningen

Er zijn veel mogelijkheden om alvast in Nederland te beginnen met het leren van de Spaanse taal door middel van verschillende online oefeningen.

Zo bestaat er een handige CD-rom speciaal voor Nederlandstaligen, waarmee je met behulp van diverse multimedia oefeningen in je eigen tijd de Spaanse taal kan leren.

Op deze pagina kan je terecht om gratis Spaanse woorden en grammatica te leren.

Op Espaans.nl is het mogelijk om als beginner online de Spaanse taal te leren.

Voor meer tips en oefeningen om Spaans te leren, kijk je op de website spaansecultuur.nl. Hier kun je online oefeningen doen, maar ook lezen over Spaans leren in Spanje zelf en er wordt uitgelegd hoe de Spaanse uitspraak werkt. Verder is er op de website veel te lezen over verschillende Spaanse steden.

Cursussen op locatie

La Colochita

Je kan natuurlijk ook alvast Spaanse les nemen. Bij Colochita in Utrecht kan je terecht voor groeps- of privélessen, die volledig worden afgestemd op jouw wensen en startniveau. In de afwisselende lessen wordt gebruik gemaakt van filmpjes en muziek en zodra uw niveau dat toelaat, wordt er veel gesproken over de cultuur van Spanje en Latijns-Amerika. Bij Colochita zijn de lessen zowel leerzaam als leuk! Voor meer informatie kun je kijken op www.colochita.nl.

Cafe Cultura

Bij Cafe cultura is het naast het drinken van een lekker kop koffie, het kopen van Spaanstalige boeken en het kopen van Spaanse delicatesse ook mogelijk om ieder vrijdagavond (van 18:00 uur tot 20:00 uur) gratis mee te doen aan een Nederlands/Spaans taaluitwisseling.
Adres:
Café Cultura
Hoogstraat 28a
3011 PP Rotterdam
www.cafecultura.nl

Kinderen

Als je met de kinderen naar Spanje gaat emigreren, is het van groot belang dat zij zo snel mogelijk leren communiceren in het Spaans met andere kinderen. Aangezien het vaak al een grote stap is om de vertrouwde school, vriendjes en vriendinnetjes, het huis en eventueel familie achter te laten, is het belangrijk dat ze het gauw naar hun zin krijgen in hun nieuwe leefomgeving. Daarom een aantal handige websites waar de kinderen alvast kunnen beginnen met het leren van de Spaanse taal.

Een kleine online toets van de Spaanse taal kan je vinden op Espanoluniversal.nl.