Spaans leren in Nederland

Of u nu gaat emigreren naar Spanje, tijdelijk gaat werken, op vakantie gaat, gaat studeren, stage gaat lopen of Spaans wil leren omdat u het een mooie taal vindt, hier vindt u een aantal handige hulpmiddelen. Zowel voor volwassenen als voor kinderen zijn er hulpmiddelen om de Spaanse taal te leren.

Volwassenen

Er zijn veel mogelijkheden om alvast in Nederland te beginnen met het leren van de Spaanse taal door middel van verschillende cursussen en opleidingen.
Er bestaat een handige CD-rom ontwikkeld speciaal voor Nederlandstaligen, waarmee u door middel van diverse multimedia oefeningen in uw eigen tijd de Spaanse taal kunt leren.
Op deze pagina kunt u terecht om gratis Spaanse woorden en grammatica te leren.
Daarnaast vindt u op deze pagina oefeningen om o.a. het alfabet, voorzetsels, de toekomende tijd, de verleden tijd gratis te leren.
Op de website Espaans.nl is het mogelijk om als beginnen online Spaans te leren.
U kunt natuurlijk ook alvast Spaanse les nemen. Bij Colochita in Utrecht kunt u terecht voor groeps- of privélessen, die volledig worden afgestemd op uw wensen en startniveau. In de afwisselende lessen wordt gebruik gemaakt van filmpjes en muziek en zodra uw niveau dat toelaat, wordt er veel gesproken over de cultuur van Spanje en Latijns-Amerika. Bij Colochita zijn de lessen zowel leerzaam als leuk! Voor meer informatie kunt u kijken op www.colochita.nl.
Bij Cafe cultura is het naast het drinken van een lekker kop koffie, het kopen van Spaanstalige boeken en het kopen van Spaanse delicatesse ook mogelijk om ieder vrijdagavond (van 18:00 uur tot 20:00 uur) gratis mee te doen aan een Nederlands/Spaans taaluitwisseling.
Adres:
Café Cultura
Hoogstraat 28a
3011 PP Rotterdam
www.cafecultura.nl

Voor meer tips en oefeningen om Spaans te leren, kijkt u op de website spaansecultuur.nl. Hier kunt u online oefeningen doen, maar ook lezen over Spaans leren in Spanje zelf en er wordt uitgelegd hoe de Spaanse uitspraak werkt. Verder is er op de website veel te lezen over verschillende Spaanse steden.

Kinderen

Indien u met de kinderen naar Spanje gaat emigreren, is het van groot belang dat zij zo snel mogelijk leren communiceren in het Spaans met andere kinderen. Aangezien het vaak al een grote stap is om de vertrouwde school, vriendjes en vriendinnetjes, het huis en eventueel familie achter te laten, is het belangrijk dat ze het gauw naar hun zin krijgen in hun nieuwe leefomgeving. Daarom een aantal handige websites waar de kinderen alvast kunnen beginnen met het leren van de Spaanse taal.
Voor kinderen is er deze pagina. Kinderen kunnen hier op speelse wijze online Spaans leren. Een kleine online toets Spaans vindt u op Online toets Spaans. Cervantes heeft een leuk programma ontwikkeld voor kinderen van 7-9 jaar om een aantal woorden Spaans te leren. Voor meer informatie zie mi mundo.