Trein

Op deze pagina vindt u informatie over het reizen per trein in Spanje. Daarnaast kunt u op deze pagina handige tips vinden over het reizen met de trein in Spanje.

Waarom

De Spaanse spoorwegen zijn goed en het reizen met de trein kan goedkoper en sneller zijn dan met de auto, omdat er in Spanje veel tolwegen zijn.

Waar

De meeste grote en middelgrote steden zijn aangesloten op het spoorwegenstelsel. Voor meer informatie kunt u terecht bij het loket van een treinstation (Renfe) of online www.renfe.es (ook in het Engels). De kleinere dorpjes zijn meestal verbonden met een buslijn (zie bus).

Hoe

U kunt uw treinkaartje kopen bij een treinstation of online. U kunt online betalen met uw creditcard. Voor meer informatie zie: www.renfe.es

Tips

• Indien u een zo goedkoop mogelijk treinkaartje wilt kopen, kunt u het beste online doen. Op de website van www.renfe.es kunt u de prijzen van treinkaartjes vergelijken. Treinen die geen of weinig tussenstops maken, zijn vaak het snelst, maar ook het duurst. Treinen die veel tussenstops maken duren lang langer, maar zijn wel erg goedkoop.