Vakantiehuis in Spanje

Bent u op zoek naar een vakantiehuis in Spanje? Op deze pagina vindt u meer informatie en handige tips over het huren of kopen van een vakantiehuis in Spanje.

Vakantieland

Spanje is een heerlijk land met een divers klimaat, gevarieerd landschap, een rijke cultuur, uitgebreide keuken, gastvrije inwoners, en een prettig levensritme. Als u graag uw eigen spullen bij de hand wilt hebben om onder andere te koken en u echt thuis te kunnen voelen, kunt u er voor kiezen om een vakantiehuis in Spanje te huren of te kopen.

Vakantiehuis kopen

Lijkt het u niet heerlijk om uw eigen plekje te hebben in het zonnige Spanje? Als u er voor kiest om een vakantiehuis in Spanje te kopen, kan deze “droom” zomaar werkelijkheid worden.
In het geval dat u vaker per jaar naar dezelfde locatie in Spanje op vakantie wilt gaan, dan kan het misschien de moeite waard zijn om uw eigen droomvilla in Spanje te kopen. Naast dat u er natuurlijk zelf en uw familie van kunnen genieten, kunt u hier mogelijk ook uw vrienden ontvangen. In de tijd dat u niet in uw vakantiehuis verblijft, kunt u er eventueel voor kiezen om uw vakantiewoning te verhuren. Er zijn verschillende manieren waarop u op zoek kan gaan naar een geschikte vakantie koopwoning in Spanje, namelijk:
• Makelaars op internet
Om te beginnen is het handig om eens te kijken op verschillende websites van diverse makelaars. In het geval dat u (nog) niet de Spaanse taal spreekt, kunt u op internet zoeken naar Nederlandse en Engelse makelaars in Spanje. Soms werken deze makelaars weer samen met een aantal lokale makelaars. Naast de websites van makelaars zijn er ook verzamelwebsites waarop u huizen van verschillende makelaars kan vinden. Op de wat uitgebreidere websites kunt u vaak verschillende wensen/voorwaarden aangeven.
Een voorbeeld van een website waar u een groot aanbod van koopwoningen (van appartement tot finca en van flat tot villa) in verschillende regio’s kunt vinden is bijvoorbeeld:
Libercasa
• Via lokale makelaars
Als u ongeveer weet in welke regio u graag een vakantiehuis zou willen kopen, dan kunt u langsgaan bij verschillende lokale makelaars. Daar kunt u dan informeren naar het aanbod en eventueel uw wensen/voorwaarden kenbaar maken. Houdt u er rekening mee dat er in Spanje nog veel bedrijven niet over een website beschikken. Zeker als u een huis buiten de grote steden zoekt, dan kan het handig zijn om door plaatsen te rijden en op zoek te gaan naar de lokale makelaars.
• Rondrijden
Er zijn ook veel particulieren die zelf hun huis willen verkopen in Spanje. Vaak plaatsen particulieren dan aan de gevel van hun huis, het hek of voor het raam een bord met: “se vende” (te koop). Door rond te rijden met uw auto langs plaatsen die u leuk vindt, kunt u mogelijk uw droomhuis vinden.
• Rondvragen
Zeker in kleinere plaatsen, in dorpjes en op het platteland worden sommige huizen te koop aangeboden door via via het nieuws te verspreiden. Het kan daarom soms best de moeite waard zijn om in de plaatselijke kroeg eens te informeren of er niet een aantal huizen te koop staan die aan uw wensen voldoen.

Vakantiehuis huren

Gaat u op vakantie naar Spanje en zou u graag een vakantiewoning willen huren? Er zijn verschillende mogelijkheden om een villa in Spanje te huren voor tijdens uw vakantie, onder andere:
• Via via
Misschien kent u via via mensen die hun huis in Spanje graag tijdens de vakantie periodes willen verhuren.
• Websites
Er zijn verschillende websites waarop u een groot aanbod vakantiehuizen die te huur staan kan vinden. Houdt u er rekening mee dat u vaak borg dient te betalen als u een vakantiehuis woning huurt. Indien u na uw vakantie de woning in goede staat verlaat, krijgt u de borg weer terug.

Veel mensen raken na het doorbrengen van een vakantie in Spanje nogal eens verknocht aan dit land met zijn heerlijke klimaat en vele zonuren. Het is dan ook niet vreemd dat er veel Nederlanders en Belgen overwegen om een tweede huis in Spanje te kopen. Door de goede vliegverbinding met landen als Nederland, België en Duitsland is Spanje prima bereikbaar geworden. Dus ook voor een korte vakantie afreizen naar Spanje en hier een heerlijke tijd beleven in de tweede woning is zeker mogelijk. Bovendien zijn de prijzen van de vliegtickets met name in het voor- en najaar goed betaalbaar. Ook de vraagprijzen van de Spaanse woningen zijn tegenwoordig weer redelijk.

Doorlopende reisverzekering

Als u uiteindelijk een vakantiehuis heeft gevonden en u gaat een paar keer per jaar op vakantie naar uw vakantiehuis, dan kunt u overwegen om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Kijk voor een meer informatie en een onafhankelijke vergelijking van reisverzekeringen op doorlopendereisverzekering.com.

Overwinteren in het buitenland

Informatie over overwinteren kunt u vinden op de website overwinteren.nl of op onze pagina overwinteren in Spanje.

Vliegtickets

Heeft u een vakantiehuis in Zuid Spanje gevonden, dan wilt u hier natuurlijk zoveel mogelijk naartoe. De afstand kan wel eens 3000 kilometer zijn vanuit Nederland. Dit is wellicht te ver om met de auto te doen. Op deze website kan je goedkope vluchten vergelijken naar bestemmingen in Zuid-Spanje.