Spaans leren in Malaga

Aan de kust, bijna altijd zon, heerlijke verse gerookte amandelen op straat en verse visjes op het strand eten… Een moderne stad met een rijke geschiedenis. Traditioneel en daarom geliefd bij velen… Dat is Málaga! Málaga is gezellig, maar niet té groot en met veel leuke winkeltjes en barretjes en musea. Op straat kom je de beste straatmuzikanten tegen. Kortom: de perfecte plek voor jouw cursus Spaans.

Waarom Spaans leren?

Als je Nederlands en Engels spreekt, is Spaans niet zo´n heel grote stap. Vergeleken met Engels spreekt trouwens een groter deel van de wereldbevolking deze prachtige Latijnse taal als eerste taal. En omdat velen van hen geen tot weinig Engels spreken, is Spaans onmisbaar tijdens een reis naar Spanje of Latijns Amerika. En de ervaring is totaal anders als je de taal van de locals spreekt.

Waarom studeren in Málaga?

Málaga ligt aan de kust, aan de Costa del Sol en is van dat gebied ook de grootste stad. Daarmee is het belangrijkste punt voor veel Nederlanders eigenlijk al gemaakt. Maar daarnaast is Málaga ook nog eens heel gezellig, je kan er leuk uitgaan en heerlijke verse vis eten. De kosten liggen een stuk lager dan wij gewend zijn en wat is er fijner dan lekker met je studieboeken op het strand te liggen terwijl iedereen thuis met een dikke trui aan zit te studeren? Met Transavia ben je er overigens al in drie uurtjes vliegen vanaf Amsterdam. Benieuwd naar wat Málaga nog meer te bieden heeft? Lees verder!

Het weer

Málaga is een stad met heel veel zonuren, het vriest er ´s nachts misschien één keer per eeuw en de gemiddelde minimumtemperatuur ligt ´s winters op 8 graden (overdag wordt het gemiddeld 17 graden!). Het weer is in deze stad dus zeer behaaglijk. ´s Zomers wordt het er ruim 30 graden, maar omdat de stad aan de kust ligt, is het er niet benauwd en juist erg aangenaam. Dus: na de les snel het strand op met de studieboeken om tegelijkertijd een lekker kleurtje te kweken! Fijn om te weten: vroeg in het seizoen, als het voor Nederlanders al lekker warm is, zul je nog niet zoveel Malagueños tegenkomen. Je hebt dus alle ruimte voor jezelf!

¡Vamos de tapas!

Je kan het al raden: de keuken van Málaga bestaat vooral uit vis. Logisch, als je bedenkt dat de stad direct aan de kust ligt. Maar omdat Málaga ook vlak bij de bergen ligt, maken ook vlees en groenten een groot deel uit van de Malaguese keuken. Je zult er in de vele restaurants en tapasbarretjes ook veel salades tegenkomen, een ware uitkomst voor de vegetariërs onder ons. Daarnaast worden er veel noten en honing gebruikt. Op straat kom je veel standjes tegen waar je de typische gerookte, gezouten amandelen kunt kopen.

Traditioneel Malaguees

Natuurlijk vind je in Málaga de traditionele Spaanse tapas en gerechten als paëlla zijn overal te krijgen. Málaga is alleen niet per sé de beste plek om dat uit te proberen, daar kun je namelijk beter voor de locale specialiteiten gaan. Eet bijvoorbeeld op het strand lekker wat espetos de sardinas: direct op het vuur klaargemaakte gegrilde sardientjes op een spies. Probeer ook eens de ensalada malagueña (Magaluese salade). Drink daarbij een lekker locaal wijntje. En wil je nog een toetje? Ga dan eens voor de Málagataart (tarta malagueña), met rozijnen, wijn en amandel.

Playa

In Málaga vind je stranden met heerlijk, fijn zand. Geen grote stenen, maar je kan met een gerust hart je handdoek neerleggen. Je bent er al met 10 minuten lopen vanaf de kathedraal, heel dichtbij dus! Er is een gezellige wandelboulevard langs de jachthaven met vele boetiekjes, terrassen. Kortom: een heerlijke plek om te genieten van een hapje en drankje.

Cultuur

Málaga heeft ontzettend veel te bieden op cultureel gebied. Er zijn vele musea te vinden, zoals de tweede Centre Pompidou (uit Parijs) het Mueso Natal de Picasso (Picassomuseum) en het Carmen Thyssen Museum. De stad heeft een rijke historie die je alleen al in de architectuur kunt zien. De stad heeft een diversiteit aan bezienswaardigheden en het mooie historische centrum is eigenlijk één brok Andalusische gezelligheid met alle gezellige terrasjes, knusse winkeltje, live muziek en flamenco.

El Retiropark

Nee, niet dat gigantische park in Madrid, in Málaga hebben ze ook een El Retiro. Dit bijzondere park mag dan misschien niet zo groot zijn, het heeft wel ontzettend veel verschillende dieren (zo´n 6.000) die er leven. Denk aan vissen (zowel zoet- als zoutwater), vogels en zoogdieren, maar ook kun je hier veel reptielen tegenkomen. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht op zowel de bergen, de stad en de oceaan.

Lagere kosten

In Málaga is het leven, zoals ook in de rest van Spanje, een stuk goedkoper. En vergeleken met grote steden als Madrid of Barcelona is het allemaal nóg iets goedkoper in het zuiden. Voor een maaltijd in restaurants of tapasbarretjes betaal je aanzienlijk minder, maar ook huisvesting is veel goedkoper dan in grotere steden in Spanje.

Malagueños

De Malagueños zijn echte Andalusiërs, het zijn levensgenieters van de eerste klasse en familie en vrienden komen dan ook op nummer 1. Ze houden van urenlang tafelen en drinken daarbij een lekker wijntje of biertje. In Andalusië heerst een sterke ´mañana, mañana cultuur´, en dagelijkse zaken in het leven vinden de malagueños over het algemeen een stuk minder belangrijk. Omdat de meeste mensen in Málaga geen of erg weinig Engels spreken, is het erg makkelijk om je Spaans met ze te oefenen.

Tijdens het boeken

Bij het zoeken naar een cursus Spaans zijn er een aantal zaken die je aandacht verdienen. Bijvoorbeeld: de prijzen kunnen sterk verschillen en hangen af van verschillende dingen, zoals het seizoen, of je individuele les wilt volgen of liever groepslessen hebt en wat voor soort Spaans je wilt leren. Als je liever een intensieve cursus wilt volgen en of de taalschool een woonruimte voor je regelt maakt ook al een groot verschil. Daarnaast hangt de prijs natuurlijk af van het aantal weken dat je de cursus volgt.

Verder kan de locatie van veel taalscholen voor veel mensen doorslaggevend zijn bij het boeken, kijk dus altijd even of het in het centrum zit of daarbuiten. De duur van één lesuur kan ook verschillen per taalschool: vaak zijn ze 50/55 minuten, maar soms ook 60 minuten. Bij sommige scholen worden er ook ´buitenschoolse´ activiteiten georganiseerd, zoals excursies, of zomerkampen.

Taalscholen

Om het je gemakkelijk te maken heeft Vertrek naar Spanje voor jou de beste taalscholen samengesteld. We hebben gekeken wat de belangrijkste kenmerken van vergelijkbare cursussen zijn en voor het gemak hebben we daar de prijzen bij vermeld voor cursussen van verschillende lengtes.

Instituto Picasso

Het Instituto Picasso ligt op hetzelfde plein als het oude Picassomuseum, aan de Plaza de la Merced om precies te zijn. Het is slechts een kwartiertje lopen naar het strand vanaf deze taalschool. Er zijn cursussen te volgen vanaf 2 weken. Het Instituto Picasso geeft les op alle niveaus: van A1 tot C2. Het inschrijfgeld is €40 (voor een cursus van 1 week €20). De materiaalkosten inbegrepen en je kunt hier ook terecht voor een cursus commercieel Spaans en individuele les.

Voorbeeld
Standaard cursus Spaans (20 uur per week)
4 uur per dag les
2-10 studenten per klas
Alle niveaus
1 uur = 50 minuten
Prijzen varieren van 1 week voor € 170 tot 8 weken voor € 1.000 en 20 weken voor € 2.320, daarna € 110 per week
¡! Bij Instituto Picasso kun je ook korting krijgen als je je inschrijft met meerdere personen. 2 personen: 10% korting, 3-9 personen: 15%, 10 of meer personen prijzen in overleg. Ook als je hier al eerder een cursus hebt gevolgd kun je 10% korting krijgen.

Locatie
Plaza de la Merced 20-1
29012 Malaga
Website http://www.instituto-picasso.com

Alhambra Instituto

Taalschool Alhambra Instituto ligt op vijf minuten lopen van het strand. Je kan er verschillende cursussen Spaans volgen van niveau beginner tot niveau gevorderde: Spaans en flamenco, Business Spaans, Spaans voor advocaten, Spaans voor airline crews en toerisme en Spaans voor jongeren of 50-plussers. Je kan er ook individuele lessen volgen.

Voorbeeld
Standaard cursus Spaans (20 uur per week)
4 uur per dag les
6-8 studenten per klas
Niveau beginner tot gevorderde
1 uur = 55 minuten
Prijzen varieren van 1 week voor € 160 tot 8 voor € 999
¡! Het Alhambra Instituto biedt ook kortingen, bijvoorbeeld voor families en groepen of groepen collega´s.

Locatie
Av. Juan Sebastián Elcano 78
29017 Málaga
Website http://www.alhambra-instituto.org