Cursus of taalreis?

Als u erover denkt om naar Spanje te emigreren, is het een goed idee om Spaans te leren. Voor mensen die al wat Spaans spreken is een taalcursus geen overbodige luxe. Vaak wordt luistervaardigheid overschat en heeft men moeite moedertaalsprekers te verstaan. Hiernaast verrijkt het leren van de lokale taal ook uw beleving van het land zelf, zowel in het sociale als in het zakenleven openen talen deuren!

De meeste Nederlanders hebben over het algemeen weinig kennis van de Spaanse taal. Op de middelbare school wordt het accent gelegd op Engels, Duits en Frans. De simpelste manier om uw kennis van het Spaans te verbeteren is een zelfstudie te volgen. Op deze manier kunt u zelf bepalen wanneer u aan het lesmateriaal werkt. De nadelen zijn echter dat zelfstudie veel zelfdiscipline vergt en ook is er vaak niemand waarmee de uitspraak en luistervaardigheid beoefend kan worden.

Het leren van een nieuwe taal gaat niet in een paar weken of maanden, en de meeste mensen hebben op de langere termijn vaak wat extra hulp nodig wat betreft de motivatie. Een goed alternatief is het volgen van groepslessen die bijvoorbeeld ’s avonds in scholen of buurtcentra worden gegeven. Ook zijn er in Nederland genoeg talenscholen, zoals bijvoorbeeld Hablamos Spaans. Op deze manier komt u in aanraking met medestudenten waarmee u uw spreek- en luistervaardigheid kunt beoefenen, wat essentieel is als u vloeiend Spaans wil leren spreken.Hoewel dit voor de meeste mensen de meest voor de hand liggende wijze is om Spaans te leren, bestaat er nog een optie – Spaans leren in Spanje. Een taalbad is de snelste en één van de beste manieren om een nieuwe taal te leren. Vanwege het feit dat de meeste Spanjaarden hoofdzakelijk Spaans spreken, kunt u uw nieuwe kennis op de beste manier beoefenen –door in het dagelijkse leven met moedertaalsprekers te praten.

Hiernaast zijn taalreizen ook een goede gelegenheid om wat van het leven in potentiële toekomstige woonplaats te ontdekken. Buiten de lessen om heeft u genoeg tijd om de stad en de omgeving te verkennen, en zo een geïnformeerde beslissing te maken.

Online Spaans leren?

De online cursus “La vida española” neemt je door middel van 10 lessen mee op reis. Deze online cursus is een virtuele reis. Iedere les waan jij jezelf in een andere Spaanse stad of in Zuid-Amerika en maak je kennis met die stad, terwijl je de Spaanse taal leert. Het is een beginnerscursus en je kunt de lessen op je eigen tempo volgen. Iedere les bekijk je opgenomen lessen en maak je opdrachten. Daarbij krijg je ook begeleiding van een ervaren docente. Mocht je extra online of offline lessen willen of dit apart willen doen, dan kan dat ook. Ideaal om je vertrek naar Spanje voor te bereiden.