Taxi

Op deze pagina staat handige informatie over het vervoer per taxi in Spanje. Er wordt in Spanje veel meer gebruik gemaakt van taxi’s dan in Nederland.

Waarom

De tarieven van taxi’s liggen veel lager dan in Nederland. Daardoor is het beter betaalbaar om in Spanje een taxi te nemen. Verder rijden er (vooral in de grote steden) veel meer taxi’s dan in Nederland.

Waar

In de grote steden in Spanje rijden overal taxi’s die u kunt aanhouden. Daarnaast is er in de grote steden een groot aantal taxi standplaatsen te vinden.

Hoe

Indien u een lege taxi aan ziet komen, kunt u deze aanhouden door uw hand op te steken. Aan het groene licht bovenop een taxi kunt u zien of een taxi vrij is of niet. Groen licht aan betekent dat een taxi vrij is, als het groene licht uit is, is de taxi bezet. De taxi’s in Spanje zijn meestal wit.
Een andere mogelijkheid is het bellen van een taxi. Op internet of in de gouden gids kunt u bijvoorbeeld het telefoonnummer vinden.

Kosten

Taxi’s hanteren verschillende tarieven zoals dag / avond / nacht / zondag / feestdagen / buiten de stad. Afhankelijk van uw bestemming, dag en het tijdstip worden de kosten berekend. Taxi chauffeurs zijn verplicht hun tarieven zichtbaar op te hangen, bijvoorbeeld aan het raam of de achterkant van passagiersstoel. Op de teller staat het bedrag en bovenin staat het tarief nummer.

Tips

Indien u met een groep van vier personen ergens heen wilt gaan, bent u soms goedkoper uit als u een taxi neemt i.p.v. de bus of de metro.Als u het nummer van een taxi belt met uw Nederlandse telefoonnummer, denkt u er dan aan om 0034 voor het nummer in te toetsen.