Masia La Pineda B&B en appartementen

masia
Bedrijf: Masia La Pineda B&B en appartementen
Branche: B&B
Contactpersoon: Coby v Wakeren
Email: info@masia-lapineda.com
Website: www.masia-lapineda.com

Ontstaan idee

We wilden vrij wonen en wat groepen enduro rijders begeleiden en te laten slapen.

Belangrijkste activiteiten v/d onderneming

Het belangrijkste is momenteel de B&B en de appartementen en daarnaast het organiseren van dagtrips, wandel-, MTB- en endurotrips.

Tijd kwijt aan voorbereiding voor het opstarten v/d onderneming

Binnen 1 week een pand gekocht, snel opgericht en gewoon starten (we hadden natuurlijk al ervaring omdat we meerdere bedrijven in spanje gehad hadden en al 14 jaar hier woonden).

Conflicten tijdens opstarten onderneming?

Ja die zijn er altijd; lange wachttijden, architecten in een klein dorp die uit de stad komen en eigenlijk zelf helemaal niet weten hoe het er in een dorp aan toe gaat. Ze werken er dan 1 of 2 dagen per week en stellen alles steeds maar uit omdat er nu weinig werk is en bang zijn om ontslagen te worden.

Samenwerking met Spanjaarden/Spaanse bedrijven

Voor 90% met spanjaarden nu. Eerst haalden we alle materialen uit NL en nu uit Spanje want dat blijft toch 30 % goedkoper. Je kan de Spanjaarden beter niet laten merken dat je ze nodig hebt en bieden wat je wilt geven.

Verschillen met Nederland

Mañana, rustig aan. Daar zullen we als Nederlanders nooit aan wennen. De meeste spanjaarden zijn liever lui dan moe en willen dat wij ons aan hun aanpassen. Dus niet; zij moeten zich maar aanpassen aan ons want wij betalen tenslotte.

Voor- en nadelen eigen onderneming in Spanje

Wel vele uren maken maar op een rustiger manier. Komt het vandaag niet? Dan morgen maar. (maar daar wennen we eigenlijk nooit aan terwijl daarvoor de meeste buitenlanders wel naar spanje komen)

De onderneming over 5 jaar

Wij denken veel te druk.

Tips voor ondernemers die in Spanje willen beginnen

De aanhouder wint. Je moet doorzettende juiste mensen ( goede ) leren kennen en een buffer achter de hand houden want het valt altijd veel duurder uit en duurt veeeeeeel langer.