Bankgarantie

Op deze pagina staat informatie over het aanvragen van een bankgarantie oftewel een “aval bancario” in Spanje. Een bankgarantie is een bepaald bedrag, dat u bij een bank vastzet.

Waarom?

Wanneer u in Spanje een huis of een bedrijfspand wilt huren, wordt regelmatig om een bankgarantie (aval bancario) gevraagd. De verhuurder vraagt meestal een aantal maanden huur als een soort van borg, in de vorm van deze “aval bancario”. Het gewenste bedrag staat vast op de bank, zodat de verhuurder de zekerheid heeft dat u in staat zult zijn om gedurende een bepaalde periode aan uw verplichtingen te kunnen voldoen.

Waar?

Bij vele banken in Spanje (zoals BBVA en Santander) kunt u een bankgarantie (aval bancario) aanvragen.

Hoe?

Met het huurcontract, uw paspoort en uw NIE nummer kunt u een bankgarantie (aval bancario) afsluiten. Het duurt ongeveer een week voordat u in het bezit bent van deze garantie. Indien u geen rekening heeft bij een bank in Spanje, dient u er rekening mee te houden dat het wat langer duurt om geld vanaf een Nederlandse naar een Spaanse rekening over te boeken.

Kosten

Er zijn kosten verbonden aan het openen van een bankgarantie (aval bancario) waaronder administratiekosten en notariskosten. De kosten kunnen per bank verschillen, maar een indicatie is 600 euro.