Inrichten huis in Spanje

Spanje; het land van de siësta, de flamenco en de paella, wie droomt er nu niet van om daar te wonen? De zon schijnt er bijna altijd, de mensen zijn er vriendelijk en de sensuele klanken van die prachtige Mediterrane taal vliegen je om de oren. Al eeuwenlang trekken Nederlanders en andere Noord-Europeanen naar dit prachtige land dat rijk is aan cultuur, historie en overweldigende natuur.
Spanje is ook een land waar wereldsteden, toeristische hotspots en natuurgebieden elkaar afwisselen. Het land heeft dan ook van alles wat, en dat is de reden dat veel mensen die weg willen uit ons koude kikkerlandje ervoor kiezen om te emigreren naar Spanje.

Het buitenleven

De huizen in Spanje zijn nauwelijks te vergelijken met de huizen hier in Nederland. Wanneer je daar in een dorpje woont, kun je kiezen uit huizen in allerlei verschillende kleuren. De mooiste tinten worden met elkaar gecombineerd, wat prachtige dorpsgezichten oplevert. Door de hoge temperaturen en de ideale luchtvochtigheid, is het buitenleven bij huis net zo belangrijk als het inrichten van het huis zelf.

Samensmelten met tuin

Veel inwoners van Spanje kiezen er dan ook voor om de inrichting van het huis te laten samensmelten met de inrichting van een tuin, patio of balkon. Er wordt tijdens het inrichten veel gewerkt met natuurtinten en natuurlijke producten. Waar wij in Nederland veel waarde hechten aan kunstmatige producten in felle kleuren, lijkt er in Spanje een voorkeur te bestaan voor sobere meubels met een vriendelijke uitstraling. Er is echter van alles mogelijk en de mogelijkheden zijn dan ook eindeloos wanneer je gaat emigreren naar Spanje. Haal de natuur in huis en vergeet niet, waarom zou je iets vandaag doen als het ook morgen kan?