Metro

Op deze pagina vindt u informatie over het reizen per metro in Spanje. In de meeste grote steden in Spanje kunt u reizen met de metro.

Waarom

Bij afstanden die net te lang zijn om te lopen en om snel van punt A naar punt B te reizen, is de metro ideaal. Ook zijn in een aantal grote steden, de buitenwijken en de dorpen in de omgeving van de stad goed bereikbaar via verschillende metrolijnen.

Waar

Metrohaltes staan in Spanje duidelijk aangegeven met een rode M. U kunt bij de metrohaltes een metrokaartje kopen. Ook kunt u bij de metrohaltes of bij de toeristenbureau informatie vragen over de verschillende metrolijnen, metrokaarten en een plattegrond krijgen met de metrohaltes.

Hoe
U kunt een metrokaartje kopen bij de automaten bij de metrohaltes of bij het loket.
Kosten
De kosten zijn afhankelijk van het traject. In Valencia kost een metrokaartje van enkele reis binnen zone A (het hele centrum tot aan het strand) 1,40 euro.

Tips

In sommige steden is het mogelijk om een rittenkaart te kopen. Van deze kaart kan iedereen gebruik maken (één voor één door het poortje) en uiteindelijk is de prijs per rit goedkoper. Het is handig om te kijken hoe laat de laatste metro vertrekt vanaf een halte. In sommige steden rijdt de metro tot 23.30 uur.