Opzoek naar de juiste plek

Als je gaat verhuizen naar Spanje, dan wil je natuurlijk wel weten waar je terecht komt. Meestal ben je al eens in Spanje geweest als je besluit er te gaan wonen, maar het land is een stukje groter dan ons kikkerlandje, dus is het verstandig om opzoek te gaan naar een mooie plek. Als je voor je werk verhuist, ben je misschien al gebonden aan een bepaalde plaats. Verhuis je voor een andere reden, dan is de kans groot dat je zelf kunt kiezen in welke stad je kunt gaan wonen. Een vakantie met de auto door Spanje is daarom echt een aanrader om goed te kunnen bepalen waar je wilt wonen. Hieronder een klein overzicht van de grootste steden rondom Madrid.

Valladolid

Volgens de inwoners van deze stad wordt hier het Spaans op zijn meeste zuivere manier uitgesproken. Spaans kun je dus het beste in deze omgeving leren. Deze stad staat ook bekend om de wijn. Het ligt namelijk midden in een van de grootse wijnstreken van Europa. Hier vind je veel campings in Spanje omdat er iedere zomer veel wijntoeristen op af komen. Het is sowieso een stad die veel toeristen aantrekt, want je vindt hier ook ontzettend veel musea. Het Museo Nacional de Escultura is het meest bekende museum van de stad. Dit museum staat in het teken van de beeldhouwkunst en hier worden regelmatig internationale tentoonstellingen gehouden.

Salamanca

Deze stad is zo’n 400 jaar voor Christus gesticht door de Carthaagse bezetters. Deze stad heeft een prachtige oude kern waar je veel gebouwen kunt bezoeken die ondanks de tijd, goed bewaard zijn gebleven. Salamanca is een van de meest bekende studentensteden van Spanje. Hier vind je veel jongeren en een druk nachtleven wat daarmee gepaard gaat. Het is een bruisende stad die zeker jonge mensen aantrekt.

Madrid

De hoofdstad van Spanje. Omdat de stad zo bekend is, ben je niet de enige immigrant. De stad is helemaal ingesteld op mensen die er niet bekend zijn. Je kunt hier makkelijk een Spaanse school vinden om de taal te leren en er zijn verschillende bedrijven die bemiddelen bij het vinden van een woonruimte. Daarbij is Madrid ook het financiële hart van Spanje, waar je ondanks de crisis toch nog een redelijke kans maakt op een baan.

Toledo

Deze stad staat bekend als de stad van de drie culturen. In deze eeuwen oude stad hebben christenen, Arabieren en joden jaren lang naast en met elkaar geleefd. De stad heeft daarom een mooie mengelmoes aan gebouwen door de drie verschillende invloeden. Voor de middeleeuwen was deze stad het kerkelijke hart van Spanje. Hier woonde ook de koning, maar toen hij verhuisde naar Madrid, verloor de stad zijn aanzien. Inmiddels staat het centrum van de stad op de werelderfgoedlijst en is het een prachtige omgeving om in te wonen.