Veel mensen pakken nog lekker de auto op weg naar Spanje, zelfs als dit duurder blijkt dat het vliegtuig. In dit blog lees je hoe je deze kosten zo veel mogelijk kan inperken. Brandstof, een autoverzekering, tol en de juiste vignetten. Autovakanties zijn al duur genoeg, zeker wanneer men helemaal naar Spanje rijdt. Deze tips helpen je daarom goedkoper op je vakantiebestemming komen.
4 tips om geld te besparen op je autovakantie
1. Verbruik zo min mogelijk brandstof
Een volle tank is duur, heel duur. Als je op iets wilt besparen tijdens je autovakantie dan is het wel brandstof. Het is alleen heel lastig om uit te zoeken waar je onderweg het goedkoopst kunt tanken. Wat je wel in gedachten kunt houden, is dat je goedkoper tankt in een dorp dan langs de snelweg. Ook ben je bij een bemand tankstation meer geld kwijt dan bij een onbemande. Wil je minder brandstof verbruiken, dan doe je er goed aan om de bandenspanning regelmatig te checken en optimaal gebruik te maken van cruise-control. Daarnaast is het verstandig om je tank pas buiten Nederland vol te gooien, daar brandstof in het buitenland goedkoper is.
2. Zorg dat je de juiste vignetten hebt
Een vignet is een autosticker die duidelijk maakt dat je voor snel- en autowegen tol hebt betaald. Voor vertrek kijken welke vignetten je precies nodig hebt, is verstandig. Heb je geen vignet, dan loop je het risico op een flinke boete. Het lastige is dat je de meeste vignetten niet last minute langs de weg kunt kopen. Denk hier dus voor vertrek aan.
3. Neem je eigen eten mee
Tankstation zijn verleidelijk als je met een knorrende maag in de auto zit. Alleen worden jij én je portemonnee niet blij van het (ongezonde) aanbod. Bereid je voor op de lange autoreis door een dag voor vertrek de keuken in te duiken. Met een handje ongezouten noten en een couscoussalade kom je vrolijk op je bestemming aan.
4. Verdiep je in de lokale verkeerswetgeving
Denk je lekker op vakantie te zijn, hangt er binnen een dag een boete aan je broek. Wil je niet voor verrassingen komen te staan, dan kun maar beter voor vertrek in de lokale wetgeving duiken. Zo weet je zeker welke spullen standaard in je auto moet liggen en in welke je landen een hondengordel verplicht is.