Barcelona inspiratiebron

Barcelona inspiratiebron
Bedrijf: Barcelona inspiratiebron
Branche: Training, coaching en teambuilding
Contactpersoon: Roy Meulman
Email: info@barcelona-inspiratiebron.nl

Ontstaan idee

Vanaf het eerste moment dat ik Barcelona bezocht raakte ik geïnspireerd door de stad van de levenslust. Als trainer/coach gebruik ik veel metaforen bij de persoonlijke ontwikkeling van mensen en ontwikkeling van organisaties. In Barcelona zijn veel prachtige metaforen te vinden die ingezet kunnen worden bij het gesprek hierover. Denk hierbij aan de architect Antoni Gaudí en de invloed die hij op Barcelona heeft gehad of de Olympische spelen van 1992 en de uiterlijke verandering van de stad.

Belangrijkste activiteiten v/d onderneming

Organiseren van groepsreizen (waarbij persoonlijke vraagstukken en persoonlijke ontwikkeling centraal staan) en teambuilding van (management)teams uit de profit en nonprofitsector. Barcelona wordt als inspiratiebron gebruikt en de gesprekken zijn altijd op locatie.

Tijd kwijt aan voorbereiding voor het opstarten v/d onderneming

De ontwikkeling van de trainingsorganisatie Barcelona inspiratiebron is een continue proces. Het gaat daarbij om het werven van klanten, maar ook om bijvoorbeeld het beheer van de website, facebook en twitter.

Conflicten tijdens opstarten onderneming?

Die heb ik nog niet echt gehad. Het is wel belangrijk dat je bij het huren van een groepsaccommodatie (appartement) goede afspraken maakt met de verhuurder. Stel de prijzen van tevoren vast. Het beheersen van de Spaanse/Catalaanse taal is hierbij natuurlijk een groot voordeel.

Samenwerking met Spanjaarden/Spaanse bedrijven

In de Barcelona inspiratiereis wordt er samen met de deelnemers ontbeten, geluncht en gedineerd. Dit gebeurt op locatie in authentieke gelegenheden. Bij sommige restaurants is reservering gewenst, ook als je na 22.30 uur gaat dineren.

Verschillen met Nederland

Door het klimaat en de leefgewoonten in Barcelona lijkt het alsof je meer tijd beschikbaar hebt. Daarnaast kun je de meeste activiteiten buiten laten plaatsvinden. Mijn ervaring is dat de deelnemers door de prettige omstandigheden zich al snel in de stad senang voelen.

Voor- en nadelen eigen onderneming in Spanje

Het is natuurlijk fantastisch om een eigen bedrijf te hebben en om met creatieve processen bezig te zijn. Wat is er mooier om met een groep mensen door Barcelona te lopen en te praten over je persoonlijke ontwikkeling. Nadeel is wel dat je focus moet blijven houden. Schenk je aan je bedrijf even geen aandacht, dan merk je dat aan de klantcontacten.

Belangrijkste eigenschappen ondernemer in Spanje

Respect voor de stad, de mensen en de cultuur hebben. Probeer te ontdekken waar Barcelona voor staat en pas je bij het ritme van de stad aan.

De onderneming over 5 jaar

Over vijf jaar is Barcelona inspiratiebron een organisatie met meerdere trainer/coaches en organiseren wij wekelijks inspiratiereizen naar Barcelona. De organisatie wordt ook gevonden door bedrijven die op een andere wijze willen werken aan teambuilding. Ikzelf spreek dan vloeiend Spaans.

Tips voor ondernemers die in Spanje willen beginnen

Denk goed na wat je concept is, zodat mogelijke klanten weten waar je voor staat. Maak gebruik van het credo: ‘Nee heb je, ja kun je krijgen.’ En heb focus, het initiatief ligt bij jou!