Spaans leren in Sevilla

Wie wil er nou níet naar de warmste stad van Europa? Juist! Voor een cursus Spaans is het authentieke en charmante Sevilla een top spot. De heerlijk ontspannen lifestyle, de historie, de warme winters, de prachtige architectuur en het typisch Andalusische eten… Alleen daarom al is een cursus Spaans in Sevilla echt een aanrader. En daanaast geldt: als je Spaans uit Sevilla onder de knie hebt, kan je heel Spanje aan!

Waarom Spaans leren?

Spaans is een wereldtaal, dat is een gegeven.Wij Nederlanders spreken allemaal wel Engels, maar in feite zijn er op de wereld veel meer mensen die Spaans als eerste taal spreken. Alleen Mandarijn wordt nog meer gesproken. Als je Spaans spreekt, gaat er een hele nieuwe wereld voor je open, die van Latijns Amerika, zo´n 70% van de caraïben en in Spanje. En als je een beetje taalgevoelig bent, kun je ineens ook talen als Italiaans en Portugees een beetje begrijpen! Er is geen ervaring in het buitenland zo mooi als een ervaring als een local.

Waarom Spaans leren in Sevilla?

Sevilla is de hoofdstad van Andalusië, trekt ieder jaar weer vele toeristen en ontvangt de meeste Erasmusstudenten van Spanje. Met een goede reden! De stad barst van de geschiedenis, de mooiste architectuur en door de heerlijk relaxte lifestyle voel je je binnen no-time helemaal op je gemak. Daarnaast kost het levensonderhoud aanzienlijk minder dan in andere grote steden en Andalusië biedt een ontzettend gevarieerd landschap, een (korte) rondreis door de provincie is dan ook sterk aan te raden. Maar Sevilla heeft nog meer te bieden…

Klimaat
Sevilla is niet alleen de warmste stad in Spanje, maar zelfs van heel Europa! In de zomermaanden schiet het kwik gemakkelijk boven de 40 graden uit, iets wat we in Nederland niet echt gewend zijn en een hele ervaring is om mee te maken. In Sevilla schijnt de zon bijna elke dag, een enkele uitzondering daargelaten. Als je ’s morgens les hebt, ga dan ’s middags verder studeren in één van de vele parken die de stad rijk is. Of bezoek één van de vele musea die er in de stad zijn voor wat verkoeling als het je iets te warm wordt.

Eten
Spaans eten krijgt in Sevilla een heel andere dimensie. Je bent namelijk in Andalusië! Deze zuidelijke provincie heeft een heel typische gastronomie. Je komt in de Andalusische keuken vooral veel vlees, vis, groenten en noten tegen. Daarnaast zul je er veel gefrituurde tapas zien. Olijfolie is, zoals overal in Spanje, de basis voor ieder gerecht. Bestel eens pescaito frito (gefristuurde vis), huevos a la flamenca (eieren met groenten, hiervoor bestaat geen specifiek recept en in ieder restaurant zul je het dus op een andere manier tegenkomen) of papas aliñás (aardappelen op smaak gemaakt met ui, peper, zout en bijvoorbeeld tonijn).

Traditioneel Sevillaans
Natuurlijk vind je in Sevilla overal tapas, maar de stad en haar omliggende dorpen hebben ook hun eigen kenmerkende gerechten. Typisch Sevillaanse gerechten zijn bijvoorbeeld alcauciles rellenos (gevulde artisjokken), torta inglesa (´Engelse cake´) of yemas de san leandro (gerecht van eierdooiers en vanille). Drink hierbij bijvoorbeeld een Sevillaans Taïfabiertje of een vino de naranja (sinaasappelwijn).

Parken
Aangezien Sevilla niet direct aan de kust ligt, is het even reizen naar het dichtstbijzijnde strand (zo´n 80 kilometer is het dichtsbijzijnde strand gelegen). Een dagtripje is zeker aan te raden, of misschien wel een heel weekend weg. Maar er zijn in Sevilla ook vele parken waar je heerlijk de schaduw kunt opzoeken, om te ontspannen met vrienden, te studeren, een boek te lezen of lekker met de locals mee te doen met de siësta. Een van de parken die absoluut het bezoeken waard is, is het Parque de María Luisa.

Parque de María Luisa
Dit grote, historische park is misschien wel het meest belangrijke van de stad. Het zijn oude paleistuinen en je vindt er ontzettend veel groen. Bij elke boom en plant zul je informatiebordjes tegenkomen. Verder zijn er veel vogels, papegaaien en zwanen te vinden. In het park vind je ook historische monumenten en beelden. Het is de ideale plek om te relaxen, studeren, picknicken of een middagdutje te doen want er is ontzettend veel schaduw te vinden.

Cultuur
De architectuur is prachtig om te zien, met ontzettend veel Moorse invloeden, in de historische binnenstad kun je urenlang verdwaald raken, elke hoek van de straat barst van de flamenco en de wijk Triana is een echte zigeunerwijk en uniek om te zien. Daarnaast heeft de stad vele musea en parken om te bezoeken en de grootste gotische kathedraal van de wereld staat hier.

Goedkoper levensonderhoud
Alles in Sevilla is goedkoper, dit zul je al snel merken. Al het eten komt van dichtbij en de prijzen van bekende Spaanse kledingmerken die ook in Nederland te koop zijn, liggen hier natuurlijk ook iets lager. Als je de prijzen van woonruimte vergelijkt met grotere steden in Spanje, zul je ook aanzienlijk verschil merken.

Sevillanen
Wat fijn is aan Sevillanen, is dat ze bijna geen Engels spreken. Voor jou dus perfect om je Spaans mee te oefenen! Verder zijn ze lekker relaxed en het woord haasten komt niet echt in hun woordenboek voor. Sevillanen zijn echte levensgenieters. Ze houden van goed eten en vrienden en familie zijn een heel belangrijk onderdeel van hun leven. Daarnaast zijn ze heel traditioneel en als er iets te vieren valt, kan dat nooit te uitgebreid.

Verder is het handig om te weten dat het accent in heel Andalusië heel typisch is en vaak moeilijk te begrijpen, zelfs voor veel Spanjaarden. In Sevilla zal dit niet anders zijn. Maar als je Andalusisch Spaans eenmaal begrijpt, dan ben je de hoogste drempel al over en begrijp je iedere Spanjaard.

Een cursus boeken
Tijdens je zoektocht naar een cursus Spaans zul je merken dat er tussen de taalscholen grote verschillen kunnen zijn in het aanbod. Hou er rekening mee dat bijvoorbeeld de kosten aanzienlijk kunnen verchillen. Dit hangt af van het aantal uur dat je wilt volgen, de soort cursus met hoeveel personen je deze wilt volgen en of je ook woonruimte via de school wilt regelen. Ook het seizoen kan meespelen in de hoogte van de pijzen.

Let bij het inschrijven voor een cursus op de locatie van de taalschool en de lengte van een lesuur (meestal 50-55 mintuen). Er zijn ook taalscholen die extra activiteiten of kampen organiseren.

Waar kan ik het beste Spaans leren?
Om alvast een idee te krijgen van talenscholen in Sevilla geven we een paar tips. Je vindt hier de belangrijkste kenmerken van cursussen die vergelijkbaar zijn en daarbij vindt je ook de prijzen voor een verschillende cursusduren.

CLIC
Clic International House vind je in het centrum van Sevilla, in een historisch huis vlak naast het Plaza nueva. Je kan er Spaans leren op alle niveaus: van A1 tot C2. De minimum cursusduur is 1 week, een maximumduur is er niet. Er zijn verschillende soorten cursussen te volgen, intensief, zakelijk Spaans en zelfs Spaans en flamenco. Deze school kan ook accommodatie voor je regelen en het inschrijfgeld is € 45, inclusief studentenpakket, tekstboek en lesmateriaal.

Voorbeeld
Cursus Español General (20 uur per week)

  • 4 lesuren per dag les
  • Ma. 10 studenten per klas
  • Alle niveaus
  • 1 uur = 50 minuten
  • Prijzen varieren van 1 week voor € 180 tot 4 weken voor € 660, daarna € 165 per week.

Locatie
Albareda 19
Piso 1, puerta 3
41001 Sevilla
Website

Sevilla Habla
Bij deze taalschool, vlakbij de Plaza de Armas, kun je terecht voor alle niveaus. Er wordt alleen les gegeven door Spaanse docenten en de school kan ook accommodatie voor je verzorgen, ze hebben vooral locaties in het centrum bij hostels, gastgezinnen of je eigen appartement. Er is geen maximum periode dat je de cursus kan volgen. Je kunt kiezen voor een individuele cursus, een uitgebreide cursus (4 uur per week) of een intensieve cursus (15 uur per week). Inclusief materialen.

Voorbeeld
Cursus Intensive Spanish (15 uur per week)

  • 3 uur per dag les
  • Maximaal 9 studenten per klas
  • Alle niveaus
  • € 75 per week

Locatie
Calle Gravina 32
41001 Sevilla
Website