Reizen

Het is tijd voor een reis! Voor lekker weer, strand en een aangename cultuur hoef je natuurlijk niet ver te reizen. Spanje is dé vakantiebestemming om rond te reizen, op huwelijksreis te gaan of gewoon om te genieten van een fijne strandvakantie. Bovendien zijn steden als Barcelona, Madrid & Valencia ideaal voor een stedentrip!

Eerst op vakantie

Spanje is een heel divers land. Er zijn historische dorpjes en steden, moderne wijken, grote havens, indrukwekkende monumenten en bezienswaardigheden, maar ook prachtige eilanden, zoals Ibiza en het altijd fijne Mallorca. Kortom: één bezoekje aan het mooie Spanje zal niet genoeg zijn. Het land is namelijk veel meer dan alleen zon, zee en strand. We begrijpen erg goed dat je na je vakantie niet meer terug wilt naar ons koude kikkerlandje en misschien wel permanent in het zonnige zuiden wilt wonen. Wil je meer informatie lezen over hoe dat werkt, emigreren naar Spanje? Klik dan hier en lees meer!

Reizen naar en in Spanje

Je gaat op reis naar Spanje, maar hoe kom je in Spanje? Een erg makkelijke, snelle en vaak goedkope manier om te reizen is met het vliegtuig. Binnen 2 uur vliegen ben je al in Valencia. Laat je door The Dutch Nomads inspireren over Valencia. Een uurtje langer vliegen dan Valencia en je zit in het zuidelijke Malaga. Eenmaal in het land van de tapas en de flamenco aangekomen is het fijn om snel je spullen en reisproducten te droppen bij je verblijf. Er zijn genoeg opties om binnenlands snel te reizen! In Spanje is namelijk vaak een goede metroverbinding, zijn veel buslijnen en in alle wat grotere steden zie je wel taxi’s. Aan transport en vervoersmiddelen in Spanje dus geen probleem. Als je op je vakantie adres bent aangekomen is het een leuk idee om daguitstapjes te maken. Zo kun je bijvoorbeeld vanaf diverse grote steden gemakkelijk met de trein reizen naar een pittoresk dorpje of een andere stad. Uitgebreide informatie over reizen naar en in Spanje lees je op deze pagina.

Spaanse cultuur

Tijdens je reis naar Spanje kun je zeker niet om de fijne cultuur van het land heen. Algemeen bekend is de siësta, dit is een soort middagdutje tussen 14:00 en 17:00 waarbij vaak de kleinere winkels en zaakjes dicht zijn. Rond deze tijd gaan ze ook uitgebreid lunchen of even lekker genieten van het zonnetje. Vanaf een uur of 9 ’s avonds is het tijd voor het diner. In heel Spanje zijn traditionele tapasbarretjes te vinden, waar je bijvoorbeeld patatas bravas of een pincho kan eten. Let wel op dat het land en verschillende steden hun eigen feestdagen hebben, waarop veel gesloten is. Voor alle informatie over de Spaanse cultuur, kun je hier een kijkje nemen.

Trouwen in Spanje

In Spanje trouwen, wie wilt dit nou niet?! Een aangenaam temperatuurtje, in een authentiek dorpje of misschien wel aan het strand… Dé trouwplek van de afgelopen jaren is het paradijselijke eiland Ibiza! Als je van plan bent om hier – of in een andere plek in Spanje – te trouwen, dan moet er wel het een en ander geregeld worden. Wat en hoé? Dat lees je in een handig overzicht op deze pagina.