Verhuizen

Op deze pagina vindt u handige informatie en tips over het verhuizen naar Spanje. Indien u voor langere tijd in Spanje wilt verblijven, kunt u ervoor kiezen om uw bezittingen te verhuizen naar Spanje.

Een internationaal verhuisbedrijf vinden

Om gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen van verhuisbedrijven die verhuizingen naar Spanje organiseren, kan je gebruik maken van het onderstaande formulier.

Waar

Er zijn vele verhuisbedrijven die verhuizingen naar Spanje aanbieden op internet. Daardoor kan het soms lastig zijn om door de bomen het bos te kunnen zien. U kunt op deze pagina uw gegevens invullen en daarna ontvangt u vrijblijvende offertes van gerenommeerde verhuisbedrijven bij u in de buurt. Op deze manier kunt u makkelijk verschillende verhuisbedrijven met elkaar vergelijken.

Verhuisgoederen opsturen

Bent u van plan om uw verhuisgoederen te sturen naar Spanje? Of naar een andere bestemming? Als reisagentschap voor vracht kan Worldwide Baggage Services je van dienst zijn. Met twee locaties op Schiphol (Vertrekhal 3 en Vrachtcentrum Particulieren te Schiphol Zuid) maakt Worldwide Baggage Services het overwegend zakelijke vrachtvervoer toegankelijk voor particulieren.
Voor meer informatie, online tarieven en boekingen, bezoek onze website www.baggage.nl of neem telefonisch contact met ons op via 020 44 66 233.

Hoe

1. Probeer een schatting te maken van het aantal kubieke meter bezittingen die u wilt verhuizen. Als dit niet mogelijk is, kunt u een verhuisbedrijf vragen om een schatting voor u te maken.2. Begin met het aanvragen van offertes op internet bij verschillende verhuisbedrijven.
3. Het inpakken van uw bezittingen. Bij sommige verhuisbedrijven worden er verhuisdozen en inpak materiaal ter beschikking gesteld, bij andere verhuisbedrijven dient u deze te kopen. Daarnaast bieden verhuisbedrijven de service om (tegen betaling) de bezittingen voor u in te pakken.
4. Indien nodig kunt u ervoor kiezen uw bezittingen tijdelijk op te slaan. Er is een aantal verhuisbedrijven die deze dienst aanbieden.De kosten van uw verhuizing zijn afhankelijk van de hoeveelheid kubieke meter bezittingen die u wilt verhuizen. Eén kubieke meter is ongeveer gelijk aan 18 standaardformaat verhuisdozen. Tevens hangt het ervan af of u de spullen zelf inpakt of dat u dit het verhuisbedrijf laat doen. Indien een verhuisbedrijf niet voor de deur kan parkeren en dus genoodzaakt is om bijvoorbeeld op de hoek van de straat te parkeren, kan het zijn dat hier ook extra kosten aan verbonden zijn. Bij sommige verhuisbedrijven kunt u door zelf mee te helpen gedurende de verhuizing kosten besparen.Volgens berekeningen van de makers van vertreknaarspanje.nl is het vaak voordeliger om uw verhuizing door een verhuisbedrijf te laten doen. Als u zelf u spullen gaat verhuizen dient u o.a. rekening te houden met de volgende kosten: huur van bus heenreis (na overschrijding landsgrenzen/aantal km duurder), het terugbrengen van de bus naar Nederland, verzekeringskosten, brandstof, tolwegen, overnachtingen, eten en drinken.

Tips

In het geval dat u nog nooit voor een langere tijd buiten Nederland heeft gewoond, kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om het eerste half jaar een gemeubileerd huis te huren. Mocht u na een half jaar bedenken dat u liever in een andere stad gaat wonen in Spanje of toch weer terug gaat naar Nederland kan dit u veel kosten schelen. Tevens heeft u gedurende een half jaar een goede indruk kunnen krijgen van de betreffende woonplaats en mogelijk heeft u contacten verkregen die u kunnen helpen en/of adviseren met betrekking tot uw verhuizing. Als u de taal redelijk beheerst, zou u gedurende dit half jaar ook op zoek kunnen gaan naar een Spaans verhuisbedrijf, mogelijk zijn hun tarieven lager en hun voorwaarden beter.
Bij het vergelijken van offertes is het verstandig om rekening te houden met de verzekeringskosten, deze kunnen per bedrijf verschillen.

Leer Spanje kennen

Je hebt het besluit genomen om naar Spanje te gaan emigreren: een nieuw leven op te bouwen, te gaan werken, met pension, om wat voor reden dan ook – de beslissing is genomen en je vertrekt naar Spanje. De voorbereidingen zijn begonnen. Één van de belangrijkste keuzes die je gaat maken, is de plaats waar je je gaat vestigen. Elke stad in Spanje heeft zijn eigen charmes en misschien weet je nog niet welke stad of plaats voor jou is weggelegd. Misschien ben je op zoek naar een plaats waar je kunt genieten van zon, zee en strand, samen met luxe en is Barcelona wat voor jou. Barcelona heeft een grote gemeenschap expats en je zal je hier snel thuis voelen. Boek een appartement in Barcelona bij Wimduen maak kennis met de gewoontes en gebruiken die deze plaats kent, meng je onder de lokale bevolking en leer het échte Barcelona kennen.
Ligt je voorkeur meer bij het binnenland, dan is Madrid misschien wat voor jou. Madrid is naast de hoofdstad ook de grootste stad van Spanje en heeft een grote werkgelegenheid in haar aanbod. Het is tevens een echte cultuurstad met een rijke geschiedenis. Waarom breng je niet een paar dagen door in Madrid, boek een bed and breakfast om de kosten laag te houden en geniet van een weekendje weg terwijl je erachter komt of Madrid iets voor jou is. Voordat je beslist in welke stad of plaats je gaat wonen, wil je zeker weten of je hier je toekomst wilt gaan doorbrengen. En misschien denk je dat al deze stedentrips een dure bezigheid zijn, maar dat hoeft helemaal niet. En zeg nou zelf, je wilt toch niet besparen op je toekomst

Bedrijven die verhuizingen aanbieden naar Spanje

Allround Transport zorgt ervoor dat je goederen van A naar B vervoerd worden. Het enige wat u hoeft te doen is de spullen goed te verpakken, mensen te regelen voor het in de vrachtwagen zetten en ook om alles er weer uit te halen. Je doet zelf ietsje meer, maar bespaart wel een hoop op de transportkosten!
www.kuiperbv.nl
• Internationaal Verhuizen met De Haan Verhuizingen, vraag nu vrijblijvend een offerte aan
Passies verzorgt verhuizingen binnen Europa. U kunt hier een afspraak maken voor een verhuisadviseur die bij u thuis komt.
• De naam Transport Ibiza zegt het al: zij verzorgen graag je verhuizing van Nederland en België naar Ibiza en terug!