Bankrekening openen

Op deze pagina staat informatie over het openen van een bankrekening als buitenlander in Spanje. Een bankrekening openen is niet heel ingewikkeld. Het is aan te raden, eerst de voorwaarden van verschillende banken met elkaar te vergelijken, voordat u een bankrekening opent.

Waarom?

Het openen van een bankrekening is vaak noodzakelijk indien u inkomen wil ontvangen van een bedrijf, dat in Spanje is gevestigd. Daarnaast heeft u een rekening nodig om bijvoorbeeld uw gas, water en licht rekening te betalen of om een gsm, tv of internet abonnement af te kunnen sluiten. Bijbehorend pasje is tevens een gemakkelijk betaalmiddel in supermarkten en winkels.

Waar?

Er zijn vele verschillende banken in Spanje waar u een bankrekening kunt openen. Bij de grote banken zoals BBVA en Santander. Als u de Spaanse taal niet perfect beheerst, is het handig om uw financiële zaken in het Engels te regelen. Hiervoor kunt u het beste terecht bij Internationaal georiënteerde banken.

Een andere mogelijkheid is om via een Nederlands kantoor in Spanje een bankrekening te openen. Dit is een van de services van WeCare Mortgages. U hoeft zich niet persoonlijk bij de bank te identificeren, WeCare Mortgages kan alles voor u online regelen binnen maximaal 5 werkdagen.

Een bankrekening openen in Spanje

Wanneer u vaker in Spanje bent en er misschien wel en huis gaat huren of kopen, is het handig om een Spaanse bankrekening te openen.

Als niet-resident kan u ook een Spaanse bankrekening openen.
Opent u direct een rekening bij een Spaanse bank, dan dient u zich persoonlijk ter plaatse te identificeren. Vergeet niet de volgende zaken mee te nemen:
– Paspoort
– Rekeningafschrift met daarop uw Nederlandse adres
– Spaans adres
– NIE nummer formulier

Online bankieren in Spanje

Het gebruik van online bankieren is ook populair in Spanje. De meeste Spaanse banken hebben een App waarmee u online uw bankzaken kunt regelen. Vraag naar de mogelijkheden

Keuze uit verschillende bankrekeningen in Spanje

Er zijn kosten verbonden voor het hebben van een Spaanse bankrekening. Bent u resident in Spanje en komt uw salaris hierop binnen, dan kan de rekening gratis zijn.
Een bedrijfsrekening kan ook worden geopend bij een Spaanse bank, op vertoon van een Spaans BTW nummer.

Er zijn ook Spaanse bankrekeningen waar u weinig kosten voor betaald als u aan bepaalde voorwaarden voldoet. Vraag de Nederlandse medewerkers van WeCare Mortgages om meer informatie hierover.

Contact

Website: www.spanjehypotheek.com
Telefoon: (0034) 952 263 023
E-mail: info@wecaremortgages.com

Tips

• Een groot aantal banken rekenen een bepaald bedrag per transactie. U kunt met banken onderhandelen over de hoogte van dit bedrag.
• Indien u geld wilt overmaken van uw Nederlandse rekening naar een Spaanse rekening, houdt u er dan rekening mee dat hieraan kosten zijn verbonden. Het is handig om een bank uit te zoeken op een strategische plek, bijvoorbeeld vlakbij uw huis of vlakbij uw werk, zodat u, indien gewenst.