Wonen in de regio Catalonië

Verhuizen naar de regio Catalonië, een droom die uitkomt! Met lekkere temperatuurtjes, veel cultuur, goede Spaanse gastronomie en mooie steden als Barcelona en Girona, Catalonië heeft het allemaal. Met maar twee uurtjes vliegen vanaf Nederland is deze regio heel goed bereikbaar, maar wist je ook dat je met de auto ook heel goed naar Catalonië kunt rijden? Of je nou gaat studeren, wonen of werken in Catalonië, je wordt vast en zeker verrast door de veelzijdigheid van deze regio.

Wonen in het altijd bruisende Barcelona

Barcelona, de stad met 1,6 miljoen inwoners is enorm internationaal! Er wonen veel internationale mensen en er zijn veel internationale bedrijven gevestigd. Ideaal als je wilt gaan werken in Barcelona, je hoeft dus niet per se Spaans te spreken. Ook voor het beginnen van een eigen bedrijf is Barcelona geschikt, er zijn veel kansen om te ondernemen. Kom ook zeker voor het leven naar de stad, het is er altijd bruisend met vele feesten, muziek en nog veel mensen op straat ´s avonds laat. En wat dacht je van het zonnetje? Die schijnt er maar al te graag! En waar kun je nou beter genieten van het zonnetje dan op het strand? Ja ook met dat strand zit het helemaal goed in Barcelona. Voor wat cultuur ben je ook aan het goede adres in Barcelona, de stad is wereldberoemd om haar vele mooie architectuur van bijvoorbeeld de bekende kunstenaar Dalí. Barcelona heeft zoveel te bieden en dan hebben we het nog niet eens gehad over de geweldige gastronomie, overal waar je kijkt vind je lekkere tapas barretjes en andere leuke restaurantjes. Zie je jezelf al zitten met een bordje tapas en een cerveza (biertje) of sangria? Op ongeveer twee uurtjes vliegen ben je in Barcelona en dan kan het genieten beginnen!

Het een goed idee om eerst de stad goed te leren kennen! Boek daarom eerst een stedentrip naar Barcelona voordat je besluit er te gaan wonen. Boek je vliegtickets & een hotelletje (zie populaire en goedkope hotels in Barcelona bijvoorbeeld op Hotels.com) en het ontdekken kan beginnen!

De regio Catalonië

De regio Catalonië heeft zoveel te bieden… het is een regio voor zowel de rustzoeker als voor echte stadsmensen. Ga bijvoorbeeld wonen in de het pittoreske dorpje Cadaqués (Dalí heeft hier gewoond!) of in de verrassende stad Girona. Catalonië is een heel bergachtig gebied met schattige berghuisjes en prachtige natuur. Als je je wilt vestigen in een klein dorp is het nog wel even aan te raden om van te voren Spaanse of Catalaanse lessen te nemen, er wordt hier namelijk bijna geen Engels gesproken.

In deze regio kun je goed wandelen en andere actieve sporten beoefenen. Van deze activiteiten tot relaxen op de playa (strand), het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Je hebt namelijk ook een heel scala aan oogverblindende strandjes en baaitjes. Binnen twee uurtjes ben je er en je kunt vliegen op Barcelona of op Girona. Met de auto naar Catalonië? Dat is prima te doen, leuk meegenomen is dat je de hele reis getrakteerd wordt op de mooiste uitzichten.

Een tweede “thuis”

Ben je helemaal verliefd geworden op Catalonië, maar wil je hier niet voorgoed vestigen? Een tweede huis in dit Spaanse gebied hoeft niet alleen bij een droom te blijven! Even het drukke Nederland ontvluchten is met een eigen huis in Catalonië áltijd mogelijk, klinkt goed toch? Voor elke woningwens is er wel een gepast huis te vinden. Een appartement aan zee? Check! Een villa in de bergen? Behoort ook tot de mogelijkheden! De huizen zijn verkrijgbaar in uiteenlopende prijsklasse’s. Het is ook nog eens een goede investering, want de huizenprijzen zijn weer beetje bij beetje aan het stijgen op sommige plekken in Spanje.

Waarom Spanje?

Wonen in Spanje brengt de nodige cultuurverschillen met zich mee, maar deze zijn bijna allemaal positief. Het leven gaat er net wat langzamer en daar wordt je zelf gedurende de tijd ook heel ontspannen van. De Spanjaarden nemen de tijd om te genieten van hun maaltijden en eten altijd lekker uitgebreid. Het leven speelt zich voornamelijk buiten af, omdat het klimaat heel aangenaam is en wat een heel vrij gevoel geeft. Kortom, je zou het leven in Spanje kunnen beschrijven als: bourgondisch, relaxed en vrij.