Voorbereidende taalcursus

De weg naar een succesvolle start! Een nieuw leven beginnen in een ander land is een grote stap. Het vereist een goede voorbereiding, zeker als je deze stap gaat maken met (jonge) kinderen. Een taalschool in Spanje biedt speciale programma’s om het hele gezin terdege voor te bereiden op een nieuw leven in Spanje of een ander Spaanssprekend land.

Centro de Enseñanza de Español in La Herradura, Spanje

La Herradura, een paradijsje aan de Costa Tropical. Dit bijzonder fraaie, en zeer Spaans dorpje is gelegen aan de zuidkust van Spanje tussen de steden Nerja en Almuñecar. Niet aangetast door massatoerisme, kunt u hier kennis maken van het echte Spaanse leven. Gelegen in een baai, met mooi lang strand, heeft het alles om uw verblijf zeer aangenaam te maken. Van vele typisch Spaanse tapasbarretjes en goede restaurants, supermarkten, winkeltjes en de mercado in het centrum waar doordeweeks elke dag tot 14.00 uur verse producten verkocht worden, tot activiteiten- en sportcentra, en een bioscoop. Het klimaat is bijzonder prettig, met temperaturen van rond de 18/22 graden in januari tot ca. 28/30 graden in juli en augustus.

Taalcursus

U kunt elke maandag van het jaar beginnen aan de cursus, ongeacht het niveau. U kunt kiezen voor zowel groep- als privélessen, of een combinatie van beide. De groepen bestaan uit maximaal 6 tot 8 cursisten en voor kinderen en teenagers zijn er aparte groepen. Tijdens deze lessen wordt uitgebreid ingegaan op de Spaanse cultuur, de gewoontes en de geschiedenis. Naast de benodigde grammatica wordt er tijdens een groot deel van de lessen ruimschoots aandacht besteed aan conversatie. Ook Spaanse les in de praktijk vormt een onderdeel van de lessen, bijvoorbeeld tijdens een uitstapje naar een typische Spaanse markt. De kinderen worden niet alleen voorbereid op het Spaanse schoolsysteem, maar er is ook ruim aandacht voor de cultuur en de voorbereiding op het Spaanse leven. De kinderen maken bijvoorbeeld kennis met de Spaanse keuken en leren de belangrijkste Spaanse kinderliedjes, zodat ze direct goed mee kunnen komen op de Spaanse school.

Workshops

Tijdens deze speciale workshop worden diverse onderwerpen op maat behandeld zoals bijvoorbeeld:
• Huizen kopen of huren in Spanje (hypotheek)
• Wat heb ik nodig om te mogen werken in Spanje, of om een bedrijf te starten
• Invoeren van de auto, hoe zit het met de Spaanse APK (ITV), welke verzekeringen en belastingen moet ik betalen
• Hoe werken de banken
• Gezondheidszorg (doktoren, eerste hulp, ziekenhuizen, specialisten, tandarts…)
• Belastingzaken en verzekeringen
• Subsidies
Tijdens het verblijf wordt u volledig ondergedompeld in de Spaanse cultuur. Naast de cursussen worden regelmatig diverse leuke en leerzame activiteiten georganiseerd, zoals een Ruta de Tapas, Paella op het strand, wandeltochten door de omgeving, Spaanse kookcursussen etc. Ook kunnen wij u helpen bij het organiseren van bijvoorbeeld danslessen (Flamenco, Salsa), maken van een wijn- of olijvenroute in de omgeving en allerlei sportieve activiteiten (zeilen, duiken, kayaken, paardrijden, fietsen, wandelen, paragliding etc.). Tenslotte kunt u uitstapjes maken naar de diverse mooie steden en dorpjes rondom La Herradura (Granada met het schitterende Alhambra, Malaga, Nerja, Almuñecar, Frigiliana en Competa). Ook kunt u de vele prachtige natuurgebieden bezoeken zoals de Alpujarras met vele kleine pittoreske bergdorpjes, de Sierra Nevada, waar u gedurende de wintermaanden prima kunt skiën, en locaties als Haza del Lino, Sierras del Chaparral, los Guajares, Rio Verde, La Junta de los Rios, Peña Escrita, Rio Chillar en Los Cahorros.

Accommodatie

Wij kunnen u assisteren bij het zoeken van geschikte accommodatie tijdens uw verblijf in La Herradura. Tot de mogelijkheden behoren verblijf in een huis, appartement, hotel, pension, camping of bij een Spaanse familie. U hoeft slechts uw wensen kenbaar te maken en wij gaan voor u op zoek.

Zusterschool

Indien u langere tijd in La Herradura verblijft, bieden wij de mogelijkheid gedurende een periode een deel van de lessen te volgen op onze zusterschool, gelegen in het centrum van Granada, waarmee wij zeer nauw samenwerken. Hier worden uw lessen op dezelfde wijze voortgezet.

Prijzen (2010):
Cursus I (ouders) & Cursus Ia (kindercursus) – (3 groepslessen per dag)
1 week: 155
2 weken: 290
3 weken: 415
4 weken: 520
Extra week: 125
Cursus A (4 groepslessen per dag)
1 week: 175
2 weken: 325
3 weken: 475
4 weken: 600
Extra week: 145
Cursus B (6 groepslessen per dag)
1 week: 260
2 weken: 490
3 weken: 715
4 weken: 900
Extra week: 200
Cursus C (privélessen):
– 2 lessen per dag
1 week: 250
2 weken: 500
3 weken: 750
4 weken: 1000
– 3 lessen per dag
1 week: 375
2 weken: 750
3 weken: 1125
4 weken: 1500
– 4 lessen per dag:
1 week: 500
2 weken: 1000
3 weken: 1500
4 weken: 2000
Prijs per workshop:
2 uur incl. 2 x 5 minuten pauze en drankje
60,00 per persoon (minimaal 2 deelnemers)

Meer informatie en boekingen

Wilt u meer informatie of wilt u een deze talencursus en workshop boeken. Neem dan contact op.