Opstal- inboedelverzekering

Een opstal- inboedelverzekering sluit u af om u te verzekeren tegen (financiële) schade aan uw huis door onder andere brand, waterschade en diefstal.

Direct een offerte aanvragen? Klik hier

Een woning huren of kopen. Welke verzekeringen zijn noodzakelijk?

Gaat u een woning kopen, dan heeft u een opstalverzekering nodig. De waarde die verzekerd dient te worden voor de opstal is de herbouwwaarde van de woning. Dit zijn de kosten die u kwijt zou zijn voor het heropbouwen van de woning.

Gaat u een woning huren, dan heeft u alleen een inboedelverzekering nodig. Deze verzekering dekt de schade aan uw spullen in huis, denk aan uw kleding, meubels, televisie, laptop en telefoons.

Hebt u een luxe woning met een waarde van boven de € 300.000, dan kunt u hiervoor een speciale verzekering afsluiten met zeer uitgebreide dekkingen.

Wettelijke aansprakelijkheid (WA)

Een WA verzekering sluit u af om schade die u (zonder opzet) toebrengt aan derden te vergoeden. Dit kan lichamelijk letsel, of financiële schade zijn. Een WA dekking zit standaard bij uw opstal- en/of inboedelverzekering inbegrepen.

Waar kan ik deze verzekeringen het beste afsluiten?

Er zijn veel verzekeraars in Spanje die opstal- en inboedelverzekeringen aanbieden. Het afsluiten van een verzekering is niet zo moeilijk. Waar u echter wel stil bij dient te staan is wat u moet doen als u schade heeft, of als er is ingebroken. Wie kan ik bellen? Welke taal spreken ze? Mag ik de schade zelf herstellen?