Stage lopen

Op deze pagina vind je veel informatie en handige tips over stage lopen in Spanje. Als je van plan bent om stage te gaan lopen in Spanje kan de informatie op deze pagina je verder helpen.

Algemeen

Als je de mogelijkheid hebt om gedurende of aan het eind van je studie een stage te lopen, is Spanje zeker een aanrader. Je kunt naast een leerzame stage genieten van het heerlijke klimaat, de mooie cultuur en het bruisende uitgaansleven van Spanje.

Marketing/Communicatie Stage bij 2beoptimized
2beoptimized

 

Beschrijving bedrijf
2beoptimized is een online marketing bedrijf, gevestigd in Valencia (Spanje), dat zich richt op SEO, Content Marketing en Social Media Marketing. Hoewel gevestigd in Valencia richt 2beoptimized zich op de Nederlandse markt. Dit bedrijf heeft klanten op het gebied van E-commerce, vergelijkingssites en het MKB.

Ben jij…
– Een enthousiaste student met minimaal HBO niveau;
– Proactief en in staat om zelfstandig te werken;
– Creatief en beschik je over een flexibele instelling.

Taakomschrijving
Het takenpakket zal onder andere bestaan uit:
– Marktonderzoek;
– Meewerken aan linkbuilding;
– Meedenken creatieve campagnes op het gebied van content marketing en social media marketing.
– Het ontwikkelen van content voor websites;
– Het uitvoeren van Social Media campagnes.

2beoptimized biedt
– Professionele, persoonlijke begeleiding;
– Kennismaking met de online marketing branche;
– Diverse trainingen en workshops op het gebied van internet marketing
– Een zonnige en gezellige stad in Spanje als werkplek.

Start stageperiode
Vanaf februari 2017 (eventuele andere startdatum in overleg)

Minimale stageperiode
5 maanden

Extra
2beoptimized is onderdeel van de BV Excithings S.L. Onder deze BV vallen ook onder andere de ‘Vertrek naar’ websites en Sprankelend Spanje.

Contactgegevens
Eigenaar: Bas de Vries
Locatie: Calle Conde de Salvatierra, 21, Puerta 10.
Centrum van Valencia (Spanje), nabij Mercado Colon.
Website: www.2beoptimized.nl
E-mail: info@2beoptimized.nl

Marketing/Communicatie Stage bij Verrassend Valencia
Verrassend Valencia

 

 

 

 

 

Over Verrassend Valencia
Verrassend Valencia bestaat sinds 2009 en is een jonge en enthousiaste organisatie met grote passie voor de Spaanse en Valenciaanse cultuur en gastronomie. Verder biedt Verrassend Valencia de informatie en tours ook aan op de internationale markt onder de naam Tours Valencia.

Doel
Op een verrassende manier bezoekers Valencia te laten zien, proeven en voelen.We willen aan onze tours, excursies en workshops/activiteiten graag een verrassende draai geven. Vandaar de naam Verrassend Valencia. Mensen boeken bij ons niet alleen een “tour”, maar worden direct op de hoogte gebracht van mogelijk voor hen interessante evenementen, feesten, tentoonstellingen, festivals, restaurants. Ook willen we de bezoekers de mogelijkheid bieden om alles uit hun verblijf in Valencia te halen en dit zo verrassend en prettig mogelijk te laten verlopen. Daarom geven we mensen ook veel praktische tips mee. Prijzen veranderen, nieuwe winkels & restaurants ontstaan, andere winkels & restaurants verdwijnen en nog veel meer houden we in de gaten om een verblijf zo verrassend mogelijk te laten verlopen.

Ben jij…
– Een enthousiaste student met minimaal HBO niveau;
– Proactief en in staat om zelfstandig, maar ook in teamverband te werken;
– Creatief en beschik je over een flexibele instelling.

Taakomschrijving
Het takenpakket zal onder andere bestaan uit:
– Nieuwe klanten werven;
– Meewerken aan linkbuilding;
– Informatie op de websites up to date houden;
– Schrijven van nieuwe content voor zowel de Nederlandstalige als de Engelstalige website;
– Meewerken bij het ontwikkelen van nieuwe tours, workshops en excursies;
– Ontwikkelen van promotiemateriaal;
– Benaderen van evenementenbureaus en touroperators;
– Verhogen van naamsbekendheid;

Verrassend Valencia biedt
– Professionele, persoonlijke begeleiding;
– Een zonnige en gezellige stad (Valencia) in Spanje als werkplek;
– Kennismaking met een onderdeel van de toeristische sector in Spanje;
– Helaas geen stagevergoeding

Start stageperiode
Februari 2017

Minimale stageperiode
20 weken

Extra
Verrassend Valencia is onderdeel van ‘Sprankelend Spanje’. Sprankelend Spanje, 2beoptimized en ‘Vertrek naar’ zijn onderdeel van de BV Excithings S.L. Naast het vaste team werken zij met flexwerkers en partimers.

Contactgegevens
Eigenaar: Roos Oudemans
Locatie: Valencia (Spanje)
E-mail: info@verrassendvalencia.nl
Website: Verrassend Valencia

Emigratiegidsen_optimized

Stagebemiddeling
Stage in Spanje helpt je bij het vinden van een geschikte stage inclusief huisvesting en Spaanse les tegen studentenprijzen. Kijk voor meer informatie op Stage in Spanje of neem contact op via: info@stageinspanje.nl of tel: 0034-632422749

Spaanse taal

Het is vaak een vereiste, voornamelijk in de steden, dat je de Spaanse taal redelijk spreekt, omdat vooral de oudere generatie Spanjaarden geen/weinig andere talen, bijvoorbeeld Engels, spreken. Als je nog onvoldoende Spaans spreekt, kijk dan eens op onze Spaans leren pagina. Op deze pagina vind je veel informatie over het leren van Spaans in Spanje, maar ook in Nederland en op deze pagina staan een aantal talenscholen waar de makers ervaring mee hebben. Je kunt al een talencursus volgen vanaf 1 week. Des te meer weken, des te meer je natuurlijk kunt leren.

Daarentegen worden er tijdens de zomermaanden wel vaak langs de kust en op de eilanden ( Balearen en Canarische eilanden) stages aangeboden waar juist andere talen, waaronder Engels en Duits een vereiste zijn. In de zomermaanden komen hier namelijk veel internationale toeristen.

Stageplaatsen

Afhankelijk dus van het niveau Spaans dat je spreekt, kan je op zoek gaan naar een stageplaats. Als je op zoek bent naar een horeca gerelateerde stage in Spanje en je spreekt geen of een basis niveau Spaans, dan heb je waarschijnlijk de meeste kans om tijdens de zomermaanden aan de kust een geschikte stage te kunnen vinden. Hou dan wel in gedachte dat de stageplaatsen over het algemeen Front Office zullen zijn, dus op de plaatsen waar er gastencontact is, bijvoorbeeld Receptie, Animatie team, Restaurant, Bar etc. Bij een stage in een Back office afdeling, bijvoorbeeld marketing, personeel of de financiële afdeling is vaak een hoger niveau Spaans vereist. In het geval dat je de taal wel goed of vloeiend spreekt, dan zijn er ook meer mogelijkheden in plaatsen als Barcelona, Madrid, Valencia, Sevilla etc.

In het geval dat je een stage zoekt die niet gerelateerd is aan Horeca (of aan de toeristische sector) en je beschikt over een laag niveau Spaans, dan kan het erg moeilijk zijn om een geschikte stage te vinden.

Aanpak

In het geval dat je een stage in Spanje wilt lopen zou je de volgende stappen kunnen doorlopen:
1. Contact opnemen met mogelijk geschikte bedrijven. Houd er wel rekening mee dat het soms lastig kan zijn om deze contacten te maken via e-mail.

2. Sollicitatiebrief schrijven. Kijk op de werken pagina voor een voorbeeld van een Spaanse sollicitatiebrief. Deze brief is geschreven om te solliciteren voor een vaste baan, maar met een paar aanpassingen zeker bruikbaar om te solliciteren naar een stageplaats.

3. Als je bent geselecteerd door een bedrijf waar je stage wilt lopen, volgt meestal een telefonische sollicitatie. Bereid dit goed voor en stel ook een aantal goede wedervragen aan de persoon die je interviewt, waaruit blijkt dat je het bedrijf goed kent. Wees niet te direct in je antwoorden. Spanjaarden zijn niet gewend om direct ja of nee te zeggen of te horen. Ze geven een verklaring waaruit je kan opmaken of ze ja of nee bedoelen. Spanjaarden draaien in het algemeen wat meer om de zaken heen dan Nederlanders.

4. Voordat je naar Spanje vertrekt om stage te gaan lopen, dien je een aantal zaken te regelen. In het geval dat je studiefinanciering ontvangt, dien je de IB-groep te informeren omtrent onder andere een adreswijziging, Nederlands postadres en het aanstellen van een gemachtigde om je zaken in Nederland te behartigen. In het geval je nog thuiswonend bent, kan je (tijdelijk) uitwonende studiefinanciering aanvragen. Ook kan je een vergoeding voor je OV-kaart aanvragen. Voor meer informatie kan je kijken op de website van de DUO.
Tevens dien je te denken aan aanvullende verzekeringen. Voor meer informatie kan je kijken op Nuffic.

5. Biedt het stagebedrijf huisvesting aan of ga je zelf huisvesting zoeken? In het geval dat je zelf huisvesting voor gedurende je stage in Spanje dient te regelen, kan je meer informatie vinden op de pagina woning huren.

6. Het opstellen, doornemen en ondertekenen van een stageovereenkomst. Meestal stelt het stagebedrijf of uw studie een stageovereenkomst op waarin allerlei zaken in een soort contract vorm worden vastgelegd. Onderwerpen die hierin aan de orde komen, zijn onder andere: stagevergoeding, aantal uren per week, vrije dagen en stageperiode. In sommige gevallen dien je zelf een stageovereenkomst op te stellen.

7. Het starten van de stage periode. Je zal er heel veel van leren, veel leuke nieuwe mensen ontmoeten en natuurlijk veel plezier hebben.

Stagebemiddelingsbedrijven

Mocht het toch niet lukken om zelf een stage te organiseren in Spanje, dan kan je er eventueel voor kiezen om een stagebemiddelingsbedrijf in te schakelen. Hou hierbij wel in gedachte dat hier wel kosten aan verbonden zijn. Het is dan ook zeker aan te raden om van tevoren te informeren naar de vereisten en kosten.

Stagevergoeding

In Spanje is er geen vaste vergoeding voor stages. In het algemeen zijn de stagevergoedingen minder dan in Nederland, maar dit geldt natuurlijk niet voor alle stagebedrijven. De hoeveelheid stagevergoeding dient ook te worden opgenomen in de stageovereenkomst. Het kan zijn dat een bedrijf een financiële vergoeding biedt, maar het kan ook zijn dat je stagevergoeding krijgt in de vorm van accommodatie en maaltijden. Het is wel handig om in gedachte te houden dat het momenteel niet voor alle bedrijven in Spanje mogelijk is om een stagevergoeding te bieden door onder andere de economische crisis.

Tips

• Zorg er voor dat de afspraken duidelijk zijn tussen jou en het bedrijf! De communicatie tussen beide partijen is een stuk lastiger dan bij een stage in Nederland. Je moet zeker weten dat beide partijen weten wat de situatie is en hoe deze gaat worden. Het kan namelijk voorkomen dat er in het buitenland andere stageperiodes gebruikt worden dan bij ons in Nederland. Kijk op stagetips.nl voor meer informatie.
• Als je zelf een mogelijk geschikte stageplaats in Spanje hebt gevonden, informeer dan van tevoren goed wat precies de bedoeling zal zijn en een taakbeschrijving vooraf ontvangen zou ook erg prettig kunnen zijn. Wanneer een stage is georganiseerd via het stagebemiddelingsbureau van je opleiding, is er waarschijnlijk al gecheckt of de stage daadwerkelijk aan de eisen voldoet en mogelijk hebben andere studenten ook al goede ervaringen met het stagebedrijf. In het geval dat je zelf een stage regelt op afstand, zou het kunnen gebeuren dat een bedrijf zich niet aan de afspraken houdt. Daarom is het van belang om alle afspraken in een stageovereenkomst zwart op wit te hebben en dat beide partijen (stagebedrijf en stagiair) deze ondertekenen.
• Indien mogelijk, vertrek een paar dagen voordat je stage begint naar de plaats waar je verblijft gedurende je stage. Zo kan je voordat je stage begint rustig je spullen uitpakken, de stad/het dorp verkennen en ben je in ieder geval op tijd voor aanvang van je stage.
• Wat ook een mogelijkheid is, tijdens je zoektocht naar een geschikte stage in Spanje, om bijvoorbeeld op verschillende forums, Facebook etc. te posten dat je op zoek bent naar een stage in Spanje. Ook op de Facebook pagina van Vertrek naar Spanje kan je een bericht plaatsen.
• Als je gaat studeren of stage lopen in het buitenland wil je natuurlijk zeker weten dat je goed verzekerd bent. Als student kan je vaak de basisverzekering meenemen, maar als je daarnaast gaat werken in het buitenland vervalt het recht op de basisverzekering gelijk. Om zeker te weten dat je goed verzekerd bent, kan je de verzekeringen van OOM Verzekering afsluiten. Deze verzekeringen zijn voor studenten zeer scherp geprijsd. Voor nog geen 25 euro per maand ben je al verzekerd voor ziektekosten. Maar ook je inboedel en aansprakelijkheid kan je meeverzekeren. Op de website van OOM vind je meer informatie over de studentenverzekering van OOM (kies voor de Young Global Traveler-verzekering).