Zorgverzekering

ls u gaat wonen en werken of met pensioen gaat in Spanje, dan bent u automatisch verzekerd van zorg via de Seguridad Social, het ziekenfonds van de Spaanse overheid. Maar u kunt u ook particulier verzekeren. In Spanje zijn de particuliere ziektekosten relatief goedkoop en de zorg is erg goed.

Direct een offerte aanvragen? Klik hier

Seguridad Social (Publieke zorg)

Als u in Spanje woont, heeft u automatisch recht op zorg via de Seguridad Social, de publieke zorg (ziekenfonds) in Spanje. Een verzekeringskaart kunt u bij het gezondheidscentrum (genaamd ´Centro Salud´) in uw gemeente aanvragen. Afhankelijk van waar in Spanje u woont, wisselt de kwaliteit van de publieke zorg enorm. De bezuinigingen in combinatie met de toenemende vergrijzing brengen grote problemen in de publieke gezondheidszorg. De nadelige gevolgen zijn direct merkbaar. Er zijn lange wachtrijen bij doctoren in de wachtkamers, het is erg lastig een doorverwijzing naar een specialist te krijgen. Eenmaal een doorverwijzing op zak duurt het nog maanden voor een bezoek aan een specialist. Zelfs bij de eerste hulp in het ziekenhuis zijn lange wachtrijen en de hygiëne laat vaak te wensen over.

Voordelen particuliere zorg

U kunt een particuliere zorgverzekering afsluiten om verzekerd te zijn van goede gezondheidszorg. Het geeft een volledige dekking en u kunt met uw verzekeringspasje medische hulp inschakelen bij prive klinieken.

Onder andere dekt een particuliere ziektekostenverzekering de volgende zaken:

– Het bezoeken van een huisarts
– Een afspraak maken bij een specialist
– Ziekenhuis opname
– Preventie onderzoeken
– Eerste hulp thuis of buitenshuis
– Werelddekking bij spoedgevallen
– Jaarlijkse cardiologische check-up
– Kinderopvang en kindergeneeskunde
– 24-uurs service voor spoedgevallen in ziekenhuis/kliniek en thuis
– Klinische onderzoeken
– Röntgenfoto’s
– Ambulancevervoer
– Tandheelkunde: periodieke controles, schoonmaakbeurten, kiezen trekken, foto’s maken

U heeft de vrijheid om zelf een arts te kiezen.

Particuliere gezondheidscentra in Spanje investeren in nieuwe prestigieuze klinieken met moderne technologie. Naast investeringen in medische apparatuur kunt u ook rekenen op comfortabele kamers, goede maaltijden. Geen lange wachtrijen of wachttijden, u wordt direct doorverwezen naar een specialist en er wordt in de klinieken Engels gesproken. In sommige gevallen kunt u zelfs terecht bij Nederlands/ Duits sprekende doctoren of specialisten.

Let op: particuliere zorgverzekeraars mogen u weigeren wanneer u een medische verleden heeft. Of u wordt voor sommige behandelingen uitgesloten. De publieke zorg is dan uw vangnet.

Vragen en persoonlijk advies

Heeft u na het lezen van deze pagina nog vragen over zorgverzekeringen in Spanje of heeft u behoefte aan persoonlijk advies? Neem dan contact op met de specialisten van Hypotienda: Telefoonnummer: +34 951 319 383, Email: info@hypotienda.com, Website: www.zorginspanje.com